Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Yalova Üniversitesi ile TUSAŞ işbirliği yapacak

Yalova Üniversitesi ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) arasında Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin eğitimi ve istihdamına yönelik işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, "Stajyer Mühendis Programı" kapsamında gerçekleştirilen protokolün imza töreninin Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ve Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Borat'ın katılımıyla gerçekleştiği belirtildi.

İşbirliği protokolünün 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacağının ifade edildiği açıklamada, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin masraflarının TUSAŞ tarafından karşılanacağı, bir miktar da harçlık verilerek haftada bir gün Ankara'daki TAİ tesislerinde staj yapmalarının sağlanacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, öğrencilerin İHA, SİHA, HÜRKUŞ, HÜRJET, ATAK ve diğer helikopter modellerinin üretildiği tesislerde uygulama yaparak kendilerini geliştirme imkanına kavuşacağı aktarılarak öğrencilerin mezun olduktan sonra da bu tesislerde mühendis olarak işe başlama fırsatına sahip olacağı aktarıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263