banner281
Öne Çıkanlar Balıkesir Tekirdağ Bilecik Sakarya operasyon

Yozgat'ta şehitler kütüphanesine Kocaeli'den 16 bin kitap

YOZGAT (İGFA) - Yozgat merkezde kurulacak kütüphaneler için Kocaeli Bizim Gazete'nin sahibi Akdağmadenli Mustafa Eranıl'ın başlattığı kitap toplama kampanyasında 16 bin kitap toplandı.  Kocaeli'de Yozgat için kampanya başlatan gazeteci Eranıl topladığı  kitapları, kendi imkanlarıyla Yozgat'a getirdi. Kitaplar, toplanma merkezi olan Yozgat Kazım-Nuran Dokuyucu Anaokulu'nda öğretmen ve aynı zamanda Şehitler Kütüphanesi'nin kurulması için çalışan Hatice Aydın'a teslim edildi.

6 ay önce Akdağmadeni'nde  Şehit Mehmet Köklü adına  kurulan kütüphane için de 7 bin 500 kitap toplayarak  kütüphane görevlilerine teslim ettiğini anımsatan gazeteci Eranıl, "Gönül ister ki her bir şehidimiz adına kütüphane kuralım. Ancak bu çok zor oluyor. Herkesin 'Şehitler Kütüphanesi' kapsamında açılacak olan kütüphanelere destek olmasını arzu ederim" dedi. Bugüne kadar Yozgat için toplam 23 bin 500 kitap toplayarak getiren Eranıl, bu durumdan çok mutlu olduğunu söyledi.

Öte yandan Yozgat'ta açılacak olan kütüphanelere 24 Temmuz 1997 tarihinde Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Hani kırsalında şehit olan Er Salih Ekinci'nin  Yozgat Atatürk İlkokulu’nda kurulacak olan kütüphaneye, 5 Temmuz 2002'de Elazığ’da şehit düşen Cihan Karadavut’un Yozgat Fatih Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılacak olan kütüphaneye, 13 Eylül 2001 tarihinde ise Edirne Keşan’da şehit düşen Polis Memuru Nuri Tanışman adına açılacak kütüphanenin ise Yozgat Cumhuriyet Ortaokulu’nda yaşatılacağı öğrenildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263