banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak SASKİ

Avrupa'nın ilk otonom otobüsü Norveç'e gitti

Avrupa’daki elektrikli araç filosunu 250 adedin üstüne taşıyan Karsan, başarılarına yenilerini eklemeyi sürdürüyor.BURSA (İGFA) - Norveç, otonom elektrikli otobüs tercihini Karsan’dan yana kullandı.

ADASTEC tarafından geliştirilen flowride.ai Seviye 4 Otonom yazılımını kullanan ve planlanmış bir rota üzerinde sürücüsüz olarak hareket edebilen Karsan Otonom e-ATAK, Avrupa’nın ilk kez bir şehir hattında kullanılacak ve Stavanger şehri yolcularını taşıyacak.

Gece veya gündüz, her türlü hava koşulunda 50 km/s hıza otonom sürüşte çıkabilen araç, bir otobüs sürücüsünün yaptığı; rota üzerindeki duraklara yanaşma, inme-binme süreçlerini yönetme, kavşak ve geçitlerle trafik ışıklarındaki sevk ve idareyi sağlama ve benzeri tüm işlemleri sürücüsüz olarak gerçekleştiriyor.

Norveç’e gerçekleştirilen otonom elektrikli otobüs teslimatı hakkında konuşan Karsan CEO’su Okan Baş, “Kuzey Avrupa pazarına ilk ihracatımızı 8 metrelik elektrikli otonom otobüsümüz e-ATAK ile gerçekleştirdik. Teslimatını gerçekleştirdiğimiz aracımızın Avrupa’da şehir içinde ilk yolcu taşıyacak otonom teknolojili bir otobüs olması sadece Karsan için değil Türk otomotiv sanayi için de çok büyük bir anlam taşıyor. Bu ihracatımızla birlikte Karsan olarak geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerimizle ulaşımın geleceğine yön vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263