Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Balıkesir iş dünyası gündemi değerlendirdi

BALIKESİR (AA) - Balıkesir iş dünyası temsilcileri, güncel ekonomik ve siyasi konuları ele aldı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Balıkesir Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenen DEİK Gündem Buluşmaları, Balıkesir Sanayi Odası Rona Yırcalı Salonunda yapıldı.

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Eğinlioğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin mutlaka ihracat rakamlarının artırması gerektiğini söyledi.

Ekonomideki mevcut gidişin böyle sürmeyeceğini belirten Eğinlioğlu, özellikle komşu ülkelere ihracatın arttırılması gerektiğini belirtti.

DEİK Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Rona Yırcalı da hedeflerinin Anadolu’ya açılarak orta ve küçük işletmeleri bünyelerine katmak olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşması için DEİK'in çalışmalarının önem taşıdığını ifade eden Yırcalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ve Güney Amerika başta olmak üzere hedef ülkelere yaptığı ziyaretlerin ekonomik bakımdan önemli olduğuna işaret etti.

DEİK Genel Sekreteri Caner Çolak'ın da "DEİK, İşimiz Ticari Diploması" başlıklı sunum yaptığı toplantıya Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Sanayi Odası Başkanı Hasan Eğinlioğlu, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula da katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263