Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Batıçim'de yönetim değişti

İZMİR (İGFA) - Çimento, enerji ve liman işletmeciliği ile Türkiye’nin en önemli gruplarından olan ve Ege Bölgesi’ne sağladığı katma değerle adından söz ettiren Batı Anadolu Çimento Sanayi A. Ş.’ de ki hisse devrinin Rekabet Kurulu tarafından da onaylanmasıyla Batıçim’de üst yönetim yeniden şekillendi. Maden, enerji ve turizm sektörlerindeki tecrübesiyle Türkiye ekonomisinin önemli aktörlerinden olan Çiftay, Rekabet Kurulu’nun onayladığı satışın ardından Batıçim’in önemli bir hissedarı ve yönetimin de yeni sahibi oldu.  

Gerçekleşen satışla, Bükey, Günel, Egeli ve Grebene ailelerinin sahip olduğu toplam yüzde 30.0247 A ve B grubu hisse, maden ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ'nin oldu. Satılan hisselerin devir değeri 95 milyon dolar olarak açıklandı. 2021’e bünyesinde barındırdığı 6 şirket, bini bulan istihdam ve 2 milyar TL ciro hedefiyle giren Batıçim’de resmileşen satış sonrası yönetim de değişti. 

Batıçim Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Sabit Aydın Getirildi

Batı Anadolu Çimento Sanayi A. Ş’de (Batıçim) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Çiftay İnşaat, Taahhüt ve Ticaret A.Ş.’nin sahibi Aydın Ailesi’nden Sabit Aydın getirildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülant Candaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Erdoğan Göğen, Ömer Çağdaş Selvi, Ali Kışla, Yusuf Kaya ve Mehmet Gökalp Özkök olarak belirlendi. Hisse devri ve yönetim değişikliği sonrası İzmir’de devir teslim töreni düzenlendi. Devir teslim törenine Batıçim Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Aydın, Çiftay hissedarlarından Serkan Aydın, Çiftay Yönetim Kurulu Başkanı ve Batıçim Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülant Candaş, Çiftay Ailesi’nin üyeleri ile Batıçim’in eski Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mustafa Bükey, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Bülent Egeli ve diğer hisse devreden ailelerin üyeleri katıldı. 

Sabit Aydın: Ege’nin İncisi Batıçim’i Daha da Yükselteceğiz

Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Sabit Aydın;  Ege’nin yatırım incisi Batıçim’i çok daha iyi noktalara getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. 

“Batıçim pay alımı ile firmamız adına önemli bir yatırım yaptık. Batıçim yatırımı sadece bizler ve ailemiz için değil, bölge ekonomisi için de büyük anlam taşıyor. Batıçim yarım asır önce yüzde yüz Türk sermayesi ile kurulduktan sonra hızla büyüyerek Türk Çimento Endüstrisinin güçlü şirketlerinden biri haline gelmiştir. Benimsediği “önce kalite” anlayışı ile yapı sektörünün hizmetine sunduğu, üstün nitelikli ürünleri, kusursuz hizmet anlayışı ile ülkemiz çimento ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamakla kalmamış, uluslararası pazarlarda da güven duyulan ve tanınan bir marka haline gelmiştir. Batıçim, gerçekleştirdiği yatırımlar ve üretimleriyle ulusal ekonomiye de katkı sağlamaktadır. Çiftay olarak şimdi Batıçim’de devraldığımız bayrağı daha da yukarılara taşımanın gayreti içinde olacağız. Çimento üretiminden enerji, liman işletmeciliğinden istihdama kadar birçok alanda teknolojiyi ve kaliteyi esas alarak Batıçim markasını ileriye taşımak için geceli gündüzlü çalışacağız. “

İmzaların ardından Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş’nin Yönetim Kurulu, üretim, yurt içi satış, ihracat, pazarlama, istihdam, yeni hedefler, projeler ve gelecekteki olası yatırımlar için çalışmalarına başladı.   

Serkan Aydın: Batıçim ile Birlikte Yeni Bir Heyecan Yaşıyoruz

Devir teslim töreninde konuşan Çiftay hissedarlarından Serkan Aydın ise, gerçekleştirilen hisse devrine ilişkin olarak, yarattığı iş gücü, sağladığı katma değer ve gerçekleştirdiği ihracat ile Ege Bölgesi ekonomisinin incisi haline gelen Batıçim’deki yeni dönemin kendilerine büyük sorumluluklar yüklediğini söyledi. 

 “Çiftay olarak 1963 yılından bu yana çok çalışarak, üreterek ve ülkemize inanarak büyüyoruz. Batıçim ortaklığı ile birlikte yepyeni bir heyecan yaşıyoruz. Rahmetli Babamız Ziya Aydın’ın başlattığı bu yolculukta O’nun bize gösterdiği yoldan devam ediyoruz. Böylelikle hem şirketimizin kurucusu hem de babamız olan Ziya Aydın’ın hayalini de gerçekleştirmenin gururu ve onurunu yaşıyoruz. Başta madencilik olmak üzere, enerji, turizm ve geri dönüşüm gibi birçok sektörde sürdürülebilirlik ilkesiyle çalışıyoruz. Faaliyette bulunduğumuz sektörlerde 3 bine yakın çalışanımız ile ülke ekonomisine katkı sağlamayı ve istihdamı daha da artırmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar Türkiye’nin birçok ilinde yürüttüğümüz faaliyetlerimize İzmir ve Ege Bölgesi’ni de katmanın kıvancını yaşıyoruz.   İzmir ve çevresi ekonomik olarak zaten çok güçlü ve gelişmeye de çok açık bir bölge. Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş’deki hisse devriyle artık Çiftay olarak doğusundan batısına Türkiye’nin geniş bir alanında faaliyetlerimizi sürdürüyor olacağız ve bu bize çok önemli yeni sorumluluklar yüklüyor. Batıçim’le birlikte Ege bölgesinde çimento üretimi, enerji sektörü ve liman işletmeciliği alanlarında kendimizi daha da geliştirme imkanı bulacağız. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübelerimiz, ekonomik gücümüz ve istihdam olanaklarımızla İzmir ve Ege Bölgesi’ne yeni katma değerler sağlamak ve bölgenin refahının yükselmesine katkıda bulunmak için çalışacağız. Batıçim’deki yeni dönem tüm İzmir’e, Ege Bölgesi’ne ve Türkiye ekonomisine hayırlı uğurlu olsun. ” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263