banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

BUMATECH Tüyap Bursa’da kapılarını açtı

Makine imalat sektörünün Bursa’daki kıtalararası buluşması, Tüyap Bursa’da başladı. 45 ülkeden iş insanları ile 353 firma ve firma temsilciliğini Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya getiren BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, makine imalat sektörünün bu yılki en büyük buluşmasına sahne oldu.

19 yıldır düzenlenen uluslararası nitelikteki Bursa Metal İşleme Teknolojileri, Sac İşleme Teknolojileri ve Otomasyon Fuarları’nı tek çatı altında buluşturan BUMATECH, 7 salondan oluşan 40 bin metrekarelik alanda 30 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmak üzere kapılarını açtı. Fuarın, 1 milyar TL’lik iş hacmi oluşturarak sektörün 2021 ihracat bilançosuna önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Makine imalat sektörünün Endüstri 4.0’ın getirdiği dijitalleşmenin etkisiyle ihracat potansiyelini de artırdığını belirten Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, açılışta yaptığı konuşmada makine imalat sektörünün Türkiye ekonomisi için yarattığı katma değere dikkat çekti. Ersözlü, “BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, sektörün üretim ve inovasyon gücünde ulaşılan son noktayı ortaya koyacak. 3 farklı fuarı tek çatı altında buluşturduğumuz fuarımızla 353 firma ve firma temsilciliğini, 7 salondan oluşan 40 bin metrekarelik alanda bir araya getiriyoruz. Makine imalat sektöründe bu sene yılın en büyük buluşması olması itibarıyla fuarlarımıza hem yurt içinden hem de yurt dışından ilgi hayli büyük" dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, makine sektörünün geliştirdiği yüksek katma değerli ürün ve teknolojilerle diğer sektörlerin de üretim yetenekleri ve rekabetçiliklerinin artmasında anahtar bir rol üstlendiğini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263