Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki Novartis Onkoloji Türkiye hünkar köşkü tutuklama

DİKA'dan Genç İstidam Projesi için 40 milyon TL

MARDİN (İGFA) - Yeni bir iş kurmanın zorlukları ile daha iyi baş etmek, genç girişimcileri bilgi ve araçlarla donatmak, girişimcilerin büyümesine ve başarılı olmasına yardımcı olmak, Girişimciler açısından çok önemli olan motivasyonu ve proaktiviteyi desteklemek amacıyla Mardin’de hizmet ve imalat sektörüne yönelik girişimcilik eğitimleri gerçekleştirilmeye başlandı.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin yeni vizyonu çerçevesinde istihdamın arttırılması ve öğrencilerin mezuniyet sonrasında iş bulabilme imkânlarının arttırılmasına yönelik stratejik planların geliştirildiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar; "Genç İstihdamın Teşviki Projesi kapsamında öğrencilere teknik destek vererek teorikte kalan bilgilerin pratize edilmesini ve iş sahasına hâkim girişimci donanımlı bireyler yetiştirmeyi önemsiyoruz.” dedi.

DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı da genç istihdamın desteklenmesi için 2020 yılının haziran ayından itibaren çalışmalara başladıklarını söylerken, 3 yıl sürecek olan projenin  her aşamasında başarılı olabilmek için sıkı bir işbirliğine ihtiyaçları duyduklarını söylerken, Uygulamalı Girişimcilik  Eğitimi Genç İstihdam Projesi’nin 40 milyon liralık proje olduğunu aktardı.

Uygulamalı girişimcilik eğitimi  iki hafta sürecek. Eğitimin ilk haftasında klasik girişimcilik eğitimi verilecek, ikinci haftasında ise yenilikçi, orta yüksek/ileri teknoloji düzeyindeki sektörler ile imalat sektöründe faaliyet gösterecek girişimcilerin ihtiyaç duyabilecekleri bilgilerin kazandırılması sağlayacak şekilde, ağ Kurma, Girişimin Mali Yapısının Belirlenmesi ve Yönetimi, Yeni Girişimler için Finansal Kaynaklara Erişim, İnovasyon/Yenilik Yönetimi, Büyüme Sürecinin Yönetimi ve Büyüme Stratejileri, Fikri Mülkiyet Hakları, İş Planı geliştirme vb. Konuları içerecek şekilde bu alanda ihtiyaç duyabilecekleri konularla ilgili bilgi çalışma yapılacak.

Toplantılara toplam en az 2 bin üniversite öğrencisinin katılması bekleniyor.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263