Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları Reform Paketi'nin iş dünyasını memnun ettiğini belirtti.

Kula, yaptığı açıklamada, hükümet tarafından verilecek desteklemelerle küçükbaş hayvan varlığının 45 milyondan 100 milyona ulaşması halinde piyasada yaşanan et sıkıntısının çözüleceğini ifade etti.

Bankacılık alanında yapılacak yeniliklerle finansmana erişim konusunda da piyasaların rahatlayacağına değinen Kula, "Sayın Bakanımızın açıklamasında belirttiği gibi özel bankaların kar payı dağıtımı yerine karlarını sermayelerine ekleyecek olmaları, kamu bankalarına da 28 milyar lira tutarında devlet iç borçlanma senedi verilerek sermaye rasyolarını düzeltecek olması, finansal açıdan daha güçlü bir bankacılığı ortaya çıkaracak, finansmana erişim kolaylaşacak ve yatırımların sürdürülebilirliği sağlanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İş dünyasının açıklanan paketi büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirten Kula, şunları kaydetti:

"Her zaman olduğu gibi ekonomide, tarım ve hayvancılık alanında devletimizin yapacağı çalışmalara Ticaret Borsası olarak katkı sağlamaya devam edeceğiz. Hazine ve Maliye Bakanımızın açıkladığı reform programı, küçükbaş hayvancılık ile ilgili olarak verilecek desteklemelerle, küçükbaş hayvan varlığının 100 milyon adet olarak hedeflenmesi, her zaman hayvancılığın lokomotifi olan ilimiz üreticilerinde ve borsamızda memnuniyet yaratmıştır. Bilindiği gibi Balıkesir, küçükbaş hayvan varlığında her zaman Türkiye'nin üst sıralarında yer almış bunu da Balıkesir Kuzu Eti Coğrafi İşareti ile taçlandırmıştır. Ayrıca ilimiz sahip olduğu yem sanayi ile de önde gelen şehirlerdendir. Sayın Bakan tarafından açıklanan reform paketinde yer alan önlemler ve desteklemelerle küçükbaş hayvan varlığımızın artacak olması ülkemizin et açığı sorununu da çözecektir."

Kula, reform paketinde belirtilenlerin gerçekleştirilmesi için borsa olarak her zaman olduğu gibi bugün de her türlü katkıyı vereceklerini sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263