banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

İzmir’deki ‘son hasat’ta 1 ton domates

İZMİR (İGFA) - İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Konak İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Damla Gönüllüleri Vakfı ve Spor Toto Teşkilatının paydaşlığıyla hayata geçen ‘Gönüllü Son Hasat’ Projesi ile Kınık ilçesinde yaklaşık 1 ton domates gençler tarafından toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Projenin detaylarını ve proje kapsamında bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmaları konuştuğumuz İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen “Sofrana Sahip Çık sloganıyla 1 yıl önce çıkmış olduğumuz yolda, İzmir ili içerisinde çok ciddi projeler yapmaya devam ettiklerin söyledi. "Üreticilerimiz tarladaki ürününü hasat ettikten sonra ‘Artık ben bu kalan kısmını hasat etmeyeceğim’ dediği ürünü bize bildiriyor, biz de hızlı bir şekilde gönüllü öğrencilerimizi organize ediyoruz ve kişinin belirlemiş olduğu tarlaya gidiyoruz" diyen Özen, "Gönüllü bir şekilde, hiçbir ücret almadan gençlerimiz ve biz ürünü topluyor ve toplamış olduğumuz ürünleri belirlemiş olduğumuz vakfa teslim ediyoruz. Ürünler Vakıf tarafından ihtiyaç sahiplerine ücretsiz bir şekilde teslim ediliyor” dedi.

İLK HASATTA 1 TON DOMATES

Özen, ilk organizasyonda Kınık'ta bir domates tarlasında gerçekleştiğini ve gençlerle birlikte yaklaşık 1 ton domatesin hasat edildiğini söyledi. Gönüllü Son Hasat Projesi 2021 yılı sonuna kadar devam edecek. Ayda 1 kez, belirlenen ilçelerde tarlada kalan farklı ürünler gençler tarafından hasat edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263