Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Mustafa Ercan'dan Üniversite-Sanayi işbirliği çerçeve protokolüne imza

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında imzalanan protokol ile üniversite öğrencilerinin firmalarda hem stajlarını yapabilmeleri hem de gelecekte iş imkanı yakalaması hedefleniyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan proje ile öğrenciler için hem staj, hem de gelecekte iş imkanı sağlanacak.Üniversite-Sanayi İşbirliği Çerçeve protokolünün imza töreni Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu'nda gerçekleşti. Protokole Muğla Mermerciler Dernek başkanı ERMAŞ Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Ercan'da imza attı.

Törene Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile ADM Elektrik Dağıtım A.Ş., Ermaş Mermer Sanayi Tic. A.Ş., Mava - Marmaris Yazılım Tek. İnş. Tur. Tic. İth. İhr. ve San. Ltd. Şti., Mega Kalsit Ltd. Şti. ve Polgün Su Kaydırakları Oyun Parkları Ahşap San. İnş. Tic. İth. İhr. Paz. Ltd. Şti. yetkilileri katıldı.

Üniversite-Sanayi arası işbirliği

İmza töreni öncesi konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Aktürk, sanayi-üniversite işbirliği ile ilgili olarak, "Üniversitedeki bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bölgedeki firmaları ARGE, inovasyon çalışmalarına yönlendirerek üniversitedeki akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayanan sürdürülebilir işbirliğini sağlamak hedefimizdir" dedi.

Üniversitemiz için önemli bir gün

Daha sonra konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bugünün kendileri için önemli bir gün olduğunu söyledi.

Çiçek, "Bugün bizim için çok özel günlerden biri. Öncelikli olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yönetimine geleli 3 yılı geçti. İlk baştan bu yana koymuş olduğumuz hedef bir ARGE Üniversitesi olabilmekti. 100'ü aşkın üniversitenin olduğu bir ülkede şu an ARGE üniversite sayısı 11. Bunların arasına girebilmek oldukça ciddi bir iddia. Bunun olabileceğine inanıyorum. Üniversitelerin birkaç fonksiyonu var. Öncelikle var olma nedenimiz öğrencilerimiz. Her şey onların üzerine kurgulanmıştır. Ama bunun yanı sıra geçen zaman içerisinde üniversitelere bir başka görev daha verilmiştir. Buda ARGE yapmaktır. Tabi olmazsa olmaz üniversitelerin sosyal, kültürel, sağlık, spor gibi konularda da mutlaka yol gösterici ve üretici olması beklenir. Buna ben 3 ana şapka diyorum. Üniversitelerin görevleri bugüne kadar böyle özetleniyordu" dedi.

Yeni hedefler belirlendi

Son yıllarda artan üniversite sayıları ve dünyadaki değişimlerle birlikte üniversitelerin dördüncü bir görevinin ortaya çıktığını kaydeden Çiçek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle vurguladığı gibi üniversitelerin bulunduğu bölgeye, şehre tesir etmesidir. Bünyesinde bulundurduğu yetenekleri onları yansıtması yeteneklerini birleştirip daha büyük etki oluşturacak etkiler elde ederek topluma, çevreye fayda sağlaması. Bu olmazsa olmaz kaçınılmaz bir durum. Biz diğer taraftan ARGE üniversitesi olmak isterken öğrencilerimizi yetiştirirken kendimize yeni bir hedef belirledik. Yapmış olduğumuz ARGE'yi onlarla beraber yaparak girişimci özgüveni yüksek öğrencileri yetiştirmeyi kendimize hedef olarak belirledik. Önceki yıllarda öğrencilerimiz üniversiteye geliyor, okuyor ve mezun oluyordu. Ama artık bu böyle değil. Bununda böyle olmadığının fark eden tek üniversitede biziz. Bu süreçte biz girişimci öğrenci yetiştirmek istiyoruz. Bunu yapabilmek içinde farklı bir şeyler yapmak lazım. Öğrencilerimize proje yapmayı, yazmayı, almayı öğrettik. TÜBİTAK'ın öğrenci projelerinde şu an itibariyle Türkiye ikincisiyiz. ARGE üniversitesi olma hedefimiz var. Ama bunun yanında girişimci öğrenciler yetiştirmek, mezun olan öğrencilerin iş bulabilmesi. Bizim aslında en öncelikli hedefimiz durumuna geldi. Siz sanayiciler ile sıkı işbirliği yaparak bu sinerjiyi çok daha ileriye taşımak istiyoruz. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi sizlerle bir yıldan bu yana temas halinde. Bugün bunların bir protokol haline gelmesini yaşıyoruz. Muğla'nın marka bir şehir olmasını, üniversitemizin marka bir üniversite olmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından üniversite öğrencilerin stajlarını yapmasını ve gelecekte iş bulmasını sağlayacak Üniversite-Sanayi İşbirliği protokolü imzalandı. Protokol Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile ADM Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Ahmet Bayıroğlu, Ermaş Mermer Sanayi Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Mava - Marmaris Yazılım Tek. İnş. Tur. Tic. İth. İhr. ve San. Ltd. Şti. Genel Koordinatörü Hayri Yılmaz, Mega Kalsit Ltd. Şti. Genel Müdürü Merve Bayır, Polgün Su Kaydırakları Oyun Parkları Ahşap San. İnş. Tic. İth. İhr. Paz. Ltd. Şti. Genel Müdürü İbrahim Güngör arasında imzalandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263