Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Sanayi üretim verileri

 Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, mayıs ayı sanayi üretiminde gerçekleşen artışı kalıcı hale getirmenin yolunun yabancı sermayenin yatırımlarını artırmakla mümkün olabileceğini belirtti.

Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı sanayi üretim rakamlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, Olağanüstü Hal'in (OHAL) kalkmasıyla önemli fırsatların yakalanabileceğini ifade etti.

Mayıs ayında yakalanan yüzde 6,4'lük artışın bir sonraki ay bir miktar gerileyebileceğini düşündüklerini aktaran Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

"Haziran ayı ihracatındaki aylık daralma buna işaret ediyor. Sanayideki büyümeyi kalıcı hale getirmenin yolu yabancı sermaye yatırımlarını artırmakla mümkün olabilir. OHAL'in kalkmasıyla Avrupa Birliği de olumlu adım atarsa önümüzde Avrupa'dan direkt yabancı yatırımı çekmek için önemli fırsatlar var. Böylece büyüme rakamlarımızın daha olumluya gitmesini ve kalıcı olmasını ümit ediyoruz."

Zeytinoğlu, ana sanayi grupları içerisinde imalat sanayideki büyümenin yüzde 6,5 artış ile genel büyümenin üzerinde gerçekleşmesini olumlu değerlendirdiklerini ifade etti.

Mayıs ayında yüksek teknolojili ürünler kalemindeki yıllık yüzde 12,2 artışın çok olumlu olduğunu vurgulayan Zeytinoğlu, "Bu kalemde yıllık bazda üretimin yüzde 12,2 artışını önemsiyoruz. Yüksek teknolojiyle birlikte sanayideki dönüşümün üretimi çok daha üst seviyelere çıkaracağını biliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Anahtar Kelimeler:
Sanayi üretimi Verileri

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263