Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

SGK’dan borçlulara büyük kolaylık

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, "Özellikle Bağ-kur prim borcu olup bu borçların çeşitli kanunlara göre dondurulması işlemi sistem üzerinden yapılmıştı. 7256 sayılı yasaya göre dondurulan bu süreler dönemindeki değer üzerinden yeniden hesaplanarak prim borçları yeniden yapılandırılmış oldu" dedi.

 Hasgül, "Vatandaşlarımızın çıkan borcu piyasa koşullarından çok daha uygun maliyetle kredilendirmesi için Kurum Başkanlığımızca bir çalışma başlatılmıştı. Bu çalışmanın neticesinde Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank’la protokol imzalandı. 1,60 faiz oranıyla 36 aya kadar kredi kullanım imkanı ile prim borcu olan vatandaşlarımızdan emekli olabilecek durumda olanlar bu haktan faydalanacaktır" ifadesinde bulundu.  

Bağ-Kur kapsamı dışındaki bazı borçları da kredilendirilebileceğini söyleyen Hasgül, "Kredi protokolüne göre sadece Bağ-Kur kapsamındaki borçlu sigortalarımız değil Ek 5, Ek6 kapsamında olup birikmiş borcunu ödemesi halinde emekli olabilecek sigortalılarımız, askerlik borçlanması doğum borçlanması gibi hizmet borçlanmaları ile aylık bağlanacak durumda olan sigortalılarımız da faydalanabilecek" diye konuştu.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263