banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

'Ustam Kocaeli' gençlere istihdam sağlayacak

KOCAELİ (İGFA)- İlk olarak beyaz eşya, otomotiv, endüstriyel motor, havacılık ve savunma sanayisi sektörlerine metal işleme ve metal enjeksiyon ile parça imalatı yapan Akım Metal’e giden Başkan Büyükakın ve beraberinde ki heyet daha sonra yerli solunum cihazlarının kartlarının üretimi, savunma sanayi ile otomotiv, medikal ve beyaz eşya olmak üzere birçok sektörde yıllık bir milyon baskılı devre kartı üretimi ile dışa bağımlılığın önüne geçen ARTE Elektronik’i ziyaret etti.

İhracat rakamları ile ekonomiye katkı sağlayan firmaları tebrik eden Başkan Büyükakın, daha sonra 3 bin 500’ün üzerinde ürün çeşitliliği ile savunma sanayi, otomotiv, beyaz eşya, ağır makine gibi pek çok sektöre iş parçası ve ekipmanları bağlama alanında faaliyet gösteren ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 24 ülkeye ihracat yapan Er-El firmasına da konuk oldu.

İMES OSB Başkanı Ahmet Tokkan ve şirket yöneticilerinin de yer aldığı ziyaretlerde, gerçekleştirilen üretimin tüm safhaları ile yurt dışı satışla birlikte ithalatın önüne geçici adımların önemine vurgu yapıldı. Yakalanan ihracat rakamlarının yanı sıra ‘Türkiye’nin gizli kahramanları’ yüksek katma değerli üretim yaparak sadece İMES OSB, salgın sürecinde dahi yüzde yirmi istihdam arttırarak çok önemli bir başarıya da imza atmaları dikkatlerden kaçmadı. Başkan Büyükakın yeni nesil OSB mantığında nitelikli üretim için büyük emek veren sanayicileri tebrik etti.

GENÇLER MESLEK SAHİBİ OLACAK

Üniversiteler, Ticaret Odaları, Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgeleri, İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı gibi çok önemli kurumların ortak bir çatı altında bulunduğu, eğitim, iş ve istihdamın tüm etkin unsurlarının Ustam Kocaeli’de gençler için bir araya geldiğini vurgulayan Başkan Büyükakın, "Ustam projesi ile gençlerimize uygulama ağırlıklı olmakla birlikte sektörde deneyimli, alanında uzman eğitimciler ve ustalar tarafından eğitimler verilecek. Böylelikle gençlerimiz işi, işin içinde öğrenecek. İş ve meslek sahibi olacak. Ustam Projesi Türkiye’ye örnek bir modeldir" dedi.

NİTELİKLİ İSTİHDAMIN YENİ ADRESİ

Kendilerini ağırlayan, yatırıma ve üretime dönük ortaya konan önemli çalışmaları yerinde görme fırsatını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın’a teşekkür eden Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Genel Koordinatör ve Yazar Vahap Munyar ile Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, ‘Ustam Projesi’ ile yakından ilgilendi. OSB’lerde üretim gerçekleştiren firmaların yakından ilgilendiği ve sanayinin can damarı olarak ifade edilen Ustam projesi için, nitelikli istihdamın yeni adresi olacağı da dile getirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263