banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Yeni ekonomi paketi geliyor...
AK Parti, vergi muafiyeti de içeren 56 maddelik bir kanun teklifi hazırladı. TRT Haber'in aktardığına göre, Vergi Usül Kanunu, Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi'nde önemli düzenlemeler içeren kanun teklifi, yaklaşık 900 bine yakın küçük esnafı yakından ilgilendiren önemli düzenlemeler var.İşte teklifte yer alan bazı maddeler:-Cirosu 240 bin TL'nin altında olan küçük esnaf vergiden muaf tutulacak.

-Çiftçiye vergi indirimi geliyor. Artık destekler vergiye tabi olmayacak vergi alınmayacak.-Özellikle YouTuber’lara vergi kolaylığı getiriliyor. Yayınladıkları videolardan reklam alarak para kazananlar vergi mükellefi haline geliyordu ve defter tutma zorunluluğunu vardı bu kaldırılıyor, vergi mükellefi olacaklar yine ama banka onlara yatan parayı doğrudan stopajını kesecek.  -Meslek lisesi stajyerlerinin işveren üzerindeki yükü kaldırılıyor. Meslek liselerine ara elemana teşvik edilmesi uygulamasında sanat okullarında okuyanlar iş yerlerinde staj yapıyorlar ve 767 lira veriliyordu ve bu paranın üçte 1'ini işveren tarafından ödeniyordu artık bu düzenleme ile tamamını devlet ödeyecek ve rakamın bin liraya çıkarılması öngörülüyor.

-Geçici vergi beyannameleri 3 ayda bir yılda 4 kez veriliyordu burada bir değişikliğe gidiliyor yılda 4 kere değil 3 kez beyanname verilecek ve beyanname verme dönemleri de 1 ay erkene çekiliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263