Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Zeytincilik OSB'de ilk tesisin ruhsat alındı

 Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösterecek ilk fabrika için işletme ruhsatı alındı.

OSB Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çancı, yaptığı açıklamada, bölgede ilk işletme ruhsatının alınmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Tesisin son model makinelerle faaliyet göstereceğini ifade eden Çancı, "Yıllık 200 ton yeşil, 200 ton da siyah zeytin işleme kapasitesine sahip tesis, bölgeye 10 kişilik istihdam olanağı da sağlayacak." dedi.

İşletme sahibi Sinan Oğuz Başkurt da 11. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'na başvurduklarını ve yüzde 50 hibe desteği aldıklarını belirtti.

İlk etapta natürel yeşil ve siyah sofralık zeytin işleyeceklerini aktaran Başkurt, şunları kaydetti:

"Tesisimize, tam otomatik renk ayırma makinesi de aldık. Bu makine sayesinde istenmeyen renkteki ve çürük durumdaki zeytinler otomatik olarak ayıklanıyor. Bu makine ile saatte 3 ton zeytini ayırabiliyoruz. Böylece tüketime sunulacak sofralık yeşil ve siyah zeytin üretiminde kalite kayıplarını minimuma indirmeyi amaçlıyoruz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263