banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

Gebze’de tapu sorunu çözüme kavuşuyor

Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi’nde ikamet eden yaklaşık 4 bin vatandaşın tapu sorunu Milletvekili İlyas Şeker’in çalışmalarıyla birlikte çözüme kavuşuyor


Gebze’de tapu sorunu çözüme kavuşuyor


Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesinde tapusu olmayan ve 30-40 yıldır bölgede oturan ailelerin tapu sorunları çözüme kavuşuyor. Yaklaşık 4 bin ailenin oturduğu evlerde hak sahibi olmaları için dört yıldır devam eden çalışmaların sonuna gelindi. Gebze Belediyesi ile konuyu görüşen Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, “Yaklaşık 40 yıldır bölgede kendi evinde oturan ve elinde tapusu olmayan vatandaşımız hak sahibi olacak. 40 yıllık sorun Allah'ın izniyle çözüme kavuşuyor” dedi.

HAZİNE TAPULARI DEVREDİLİYOR
Vatandaşların hak sahibi olabilmeleri için öncelikle hazine tapularının sorunları konuşuldu. Hazine tapularına ilişkin konuşan Şeker, “Bölgede hazineye ait tapular, Belediyeye ait tapular, özel mülkiyet olan tapular ve 2B olan alanlar var. Konunun çözülebilmesi için tapusu olmayanlarında hak sahibi olabilmeleri için öncelikle 2b alanları ve hazine mülkiyetinde olan yerlerin belediyeye devri için çalışmalar yapıldı” ifadelerine yer verdi.


İMAR PLANLARI TAMAMLANDI
Gebze’de söz konusu olan iki mahallenin imar planları içinde konuşan Şeker, “Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallelerinin imar planı çalışmaları tamamlandı. Her iki mahallenin imar planları 2018 yılının ortalarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanarak askı süresini müteakip kesinleşti” dedi.


SONA YAKLAŞILDI
Çalışmalarda sona yaklaşıldığını dile getiren Şeker, “Bir taraftan imar kanunu çerçevesinde çalışmalar hazırlanırken diğer taraftan imar barışı kapsamında da yapı kayıt belgesi alan vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda mülkiyetle ilgili Belediye meclis kararları da alınıyor. Hazine yerlerinin belediyeye devri ve imar barışı ile hak sahibi olan vatandaşlarımıza tapu verilebilmesi için sona yaklaşıldı.


40 YILLIK HASRET BİTECEK
Devamında son bir adım kaldığını dile getiren Şeker, “Son bir adım olan 18. Madde uygulamasıyla (Şuyulandırmayla) onaylanan planlar, tapu yönüyle de resmiyet kazandırılarak vatandaşlarımız tapularına sahip olacak. Ayrıca mahallenin ihtiyacı olan yol, park, çocuk oyun alanları, okul yerleri gibi sosyal donatı alanları da kamuya kazandırılacak. Böylelikle vatandaşın 30-40 yıllık tapu hasreti bitmiş olacak” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263