banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

Tekirdağ'da imar barışı anlatıldı

 Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasının (TTSO) ev sahipliğinde imar barışı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 31 Ocak 2017 tarihinden önce ruhsatsız yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması için 3194 sayılı İmar Kanunu'na eklenen hükümlerin uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya TTSO Başkanı Cengiz Günay, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Harita Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hışır, Mimarlar Odası Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Tanrıöver, oda üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Cengiz Günay, Türkiye'de ruhsatsız ve ruhsat bekleyen yapıların stokunun fazla olduğunu söyledi.

Günay, gerekli işlemlerin yapılmasıyla insanların binalarının ruhsatlı olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yapılarla ilgili kayıt, proje veya başka belge bulunmadığından sağlıklı işlemler yapılamamaktadır ve ruhsatlarla ilgili çeşitli sorunlarla karşılaşılmaktadır. Ruhsat ve yapılarla ilgili birçok belde ve köylerde su ve altyapı getirilmesi hususunda zorluklar yaşanmaktadır. Benzer problemlerden dolayı hukuki sorunlar da yaşanmaktadır. Bu nedenlerden dolayı yayımlanan imar barışı ile ilgili kayıt belgesiyle İmar Kanunu'na göre alınmış bütün kararlarla tahsil edilemeyen para cezaları iptal edilecek, yapı kayıt belgesi alanlara, elektrik, su ve doğalgaz gelecektir. Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra isteyenler tapuya müracaat ederek cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebileceklerdir. Hazine üzerindeki yapılara kayıt belgesi verilecektir."

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Müdür Yardımcısı Yusuf Akkaya ve Yapı Denetim ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürü Metin Canlı, imar barışı ve kapsamı, imar barışı mevzuatı, genel hükümler ve yapı kayıt belgesinin sağladığı haklarla ilgili bilgiler verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263