banner280

Fenerbahçe tam Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım ve Garry Rodrigues’in iyileşmesiyle ideal on birine yaklaşmış gözüküyordu ki dün Max Kruse’nin kasığındaki çekme Ersun Yanal’ı yine kurgu değişikliğine itti.

Denizli deplasmanında Yanal’ın prenslerinden Tolga Ciğerci’yi sağ açıkta izledik. Top rakipteyken merkeze doğru yardıma gelen Tolga sıkışan maçta eşitliği bozan golü atarak takımını öne geçirdi. Yorulmak bilmez oyuncunun ceza sahası içine girmeyi sevdiğini biliyoruz. Ligin kötü savunmalarından Yukatel Denizlispor’a karşı ceza sahasına girmenin önemi büyük. Bu maça kadar oynanan 7 maçta 5 kez penaltıya sebebiyet veren bir takım savunmasından söz ediyoruz. Fenerbahçe yüksek tempo ile rakip ceza sahasında alan bulmaya çalıştı. Nitekim Isla’nın ortasında Muriqi kafa vurdu ve direkten dönen topta Tolga bomboş pozisyonda topu ağlara gönderdi.

Fenerbahçe skor üstünlüğünü aldıktan sonra orta sahadaki sayısal üstünlüğünü daha iyi kullanmaya başladı. Yukatel Denizlispor topla çıkmaya çalışırken yaptığı baskıyla topu kazanan kaptan Emre Belözoğlu, ceza sahasında topu Vedat Muriqi ile buluşturdu ve Kosovalı yıldız şık bir vuruşla bu sezon ligdeki 4. golünü kaydetti.

Fenerbahçe’de Altay Bayındır ve Garry Rodrigues ise günün başarısız isimleriydi. Golde yaptığı büyük hatayla maçı krize sokan genç kalecinin yan toplara karşı zaafı dikkat çekiyor. Garry Rodrigues ise nadiren bulduğu fırsatlardan yararlanamadı. Rodrigues gibi oyunun tek yönünde fayda verebilen oyuncular skora katkı sağlayamadıklarında takımları için büyük bir handikap oluşturuyorlar. Fenerbahçe, Rodrigues’in form tutmasını bekleyecekse şampiyonluk yolunda işi zor demektir.

Bugün Fenerbahçe açısından galibiyet sevindirici olsa da ortaya koyulan hücum performansı endişe uyandırıcı. Haftaya ligin savunması sağlam takımlarından İttifak Holding Konyaspor maçı gerçekten enteresan olacak. Fenerbahçe’nin şampiyonluk yolundaki rakiplerinden Başakşehir, Trabzonspor ile Beşiktaş da Galatasaray ile oynayacak. Haftaya rakiplerinin kaybedeceği puan Fenerbahçe’ye avantaj sağlayacak ve bu açıdan bakıldığında bu akşamki galibiyetin önemi biraz daha yüksek.

2 haftadır galip gelemeyen takımdaki özgüven düşüklüğü dikkat çekti. Maçın 2-1’e gelmesiyle kısmen panik havası gözle görülür haldeydi. Tüm bunlara rağmen Fenerbahçe kazanmasını bildi ve 3. sıraya yükseldi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263