banner280

Bundan bilemediniz 10 gün önce birisi çıksa “ Bir iki gün içerisinde bir virüs çıkacak ve bırak Türkiye’yi bütün dünyayı kasıp kavuracak ve var olan alışkanlıklarımızın tamamını bir daha geri dönülmemek üzere değiştirecek” deseydi muhatabımıza en hafif tabir ile “ Senin aklın başından gitmiş, komplo teorileri dinleye dinleye iyice zıvanadan çıktın gir bir psikoloğa görün”  şeklinde tavsiyede bulunurduk.

Sonrasında belki hiç istemediğimiz kadar Korona virüsü isminde bu zamana kadar karşılaşmadığımız ancak Adriyatikten Çin seddine kadar bütün insanlığı korkudan inin inim inleten bir bela ile karşı karşıya kaldık.

Şu ana kadar Korona virüsünün nasıl bir bela olduğu, dünyada yaşayan milyarlarca insandan ne kadarına zarar vereceği, Ülkelerin başta ekonomileri olmak üzere  sosyal ve ticari hayatlarına hangi ölçüde zarar vereceğini biz dahil kimsenin bildiği yok.

Türkiye’de en üst makam olan Cumhurbaşkanlığından en küçük idari birimlere kadar herkesin teyakkuzda olduğu kendisini var olan bu salgından kurtarabilmek adına duyduğu bütün önlemleri almaya çalıştığımız bir süreçten geçiyoruz.

Ülkeler arasındaki uçak seferlerinin tamamı iptal edildi, Normal şartlarda kendi kendimize “Ne var yani kısa bir zamanda insanlar yolculuk yapmasınlar” diyebiliriz ancak her gün on binlerce insanın sadece ticaret amacı ile dünyanın başka ülkelerine gitmek zorunda oldukları düşünülürse karşı karşıya kalınan sıkıntılarda çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Önceden planlanmış bütün etkinlikler çerçevesinde toplantılar, düğün-dernek-sünnet- yaş günü, imza günü vs. ne varsa tamamı iptal, Partilerin kongreleri iptal, Bayanların altın günü iptal, spor karşılaşmaları iptal, yani daha yalın bir anlatımla iki kişinin bir araya gelmesi de Korona virüsü vesilesi ile iptal.

Ülkeleri yönetenler şu sıralar var olan bilim insanlarının tamamına “hadi bakalım bir an önce Korona virüsünü hayatımızdan çıkartacak tedavileri bulun” şeklinde talimat vermiş durumdalar, Ancak dünyada var olan tüm insanlığı din-dil-renk-ırk ayırımı yapmadan pençesi altına alan bu salgın ile ilgili “Tamam” diyebileceğimiz bir tedavi metodu bulamadılar.

Karşı karşıya kaldığımız Korona virüsü salgının hayatımızın bundan sonraki bölümünü nasıl yönlendireceği ile ilgili herhangi bir bilgimiz yok ancak bildiğimiz odur ki aradan çok uzun yıllar geçse de Virüs ile ilgili şu an alınmaya çalışılan önlemler bundan sonraki hayatımızı da etkisi altına alacak.

Korona virüsü ile ilgili olarak ister istemez alışkanlıklarımız da değişti, değişecek, Şu sıralar kim varsa ellerini sabunlu su ile en az 20 saniye yıkıyor, Bir yere giden yada bir yerden gelen kim varsa kolonyağı ile yada dezenfekte ürünler ile karşılanıyor, Çok büyük bir çoğunluk ise cebinde kolonyağı ile dolaşıyor.

Korona virüsü salgınının ne kadar tehlikeli bir boyutta olduğunun anlaşılmasında sonra başlayan panik ve kaygı sonrası sorun yaşamamak adına başlatılan hijyen sonrası bizde diğer vatandaşlarımız  gibi işin asla şakaya gelir tarafının olmadığını anlayınca alınması gereken tedbirlerin tamamını uygulamaya başladık.

İşin ucunda Korana virüsü diye bilinen en berbat hastalığa yakalanmak var.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263