İnsanoğlu dünyaya geldiği andan itibaren eğer doğum ile ilgili bir rahatsızlık yoksa ve hayat devam ederken başına herhangi bir kaza bela gelmemişse çok ileri yaşlara kadar vücudunda bir cihaza gerek duymaz.

İnsanımızın pek çoğunda göz ile ilgili rahatsızlık olduğundan genellikle gözlük dediğimiz o muhteşem cihaz ile dünyayı daha bir güzel görür, İşitme ile ilgili bir sorunu olan “kulaklık” dediğimiz cihazlarla dolaşır, Kalp ile sorun yaşayanlar Kalp pili ile yoluna devam eder vs.vs vs.

Son 20 yıldır yukarıda saydığımız ve daha yüzlercesini ekleyeceğimiz bu cihazlara artık bir saniye bile elimizden düşürmediğimiz şimdilerde ismi “akıllı” olan telefonlar eklendi, bırakın normal zamanı artık tuvalete bile girerken cep telefonunu elimizden maalesef bırakmıyoruz-bırakamıyoruz.

Toplum “Bu gidişle artık cep telefonundan başka bir cihazla dolaşmaz, insanoğlu evden çıkarken gözlüğünü unutur, işitme cihazını unutur ancak sadece ve sadece cep telefonunu unutmaz” diye düşünüyorduk…

Fena halde yanılmışız.

2020 yılının ilk aylarında hayatımıza giren salgını kabul etmek gerekir ki ilk anlarda fazla önemsemedik, Salgının bilemediniz bir kaç ay içerisinde hayatımızdan çıkıp gideceğini dolayısı ile fazla dertlenmenin bir anlamı olmayacağını anlattık durduk.

Tehlikenin bizim düşündüğümüzden çok ama çok daha yukarılarda olduğu anlaşıldığında ilk önce tüm dünya ülkeleri ile birlikte bizim yöneticilerimizden de  “ –İlk fırsatta maske dağıtmaya başlayacağız hepimizi kasıp kavuran bu salgından kurtulmanın ilk yolu aşı bulununcaya kadar maske ile daha doğrusu maskesiz dolaşmamanız kendi sağlığınız açısından çok ama çok önemlidir” uyarıları gelmeye başladı.

O günleri hatırlayınız

“-Maskeler paralı olacak

-Hayır maskeler parasız olacak

-Maskeleri PTT kanalı ile dağıtacağız

-Maskeleri E-Devlet aracılığı ile herkes 5 adet dağıtacağız

-Beş adet maskeyi dağıtmayı beceremediniz”

şeklindeki söylemler daha dün gibi hatırımızda.

Bu kadar olup biten arasında tüm dünyayı kasıp kavuran korona belasından kurtulmak adına artık maskesiz dolaşmanın mümkün olmadığı anlaşılınca tüm kamuoyu “Madem öyle en sağlam ve en ucuz maskeyi nereden temin edeceğiz.?” sorusunu her geçen gün biraz daha yüksek ifade ile seslendirmeye başladı.

Bir şekilde maske temininde orta yol bulununca işin ciddiyetini henüz kavrayamayan yurdum insanının maskeyi

-Bir kısmı koluna

-Bir kısmı ayağına

-Bir kısmı boynuna

Takarak olup biteni protesto etmeye çalıştıysa da bir taraftan ödenmesi son derece zor yüksek miktardaki cezalar diğer taraftan “eğer takmazsam mutlaka salgın beni de yakalayıp perişan edecek” korkusundan yediden yetmişe herkes maskeye sıkı sıkıya sarılmaya başladı.

Son 5-6 aydır artık maske Edirne’den, Kars’a kadar var olan tüm yerleşim merkezlerinde yaşayan 84 milyon insanımızın ayrılmaz ve değişmez aksesuarı olarak bizimle birlikte yürümeye başladı.

Türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan 84 milyon vatandaşımız belki belli zamanlarda kendilerine ait evlerinin içerisinde maske kullanmıyor, Sabah erken saatlerden itibaren evinden çıkan insanımız bu zamana kadar ihtiyacı olan en önemli aksesuarlarını unutmasına rağmen hiçbir hal ve şartta maske takmayı unutmuyor.

Biz yaklaşık 2 aydır işin şakası olmadığını çok net bir şekilde anladığımızdan artık çift maske ile dolaşmaya başladık, İlk önceleri yakınımızdakilerin”- Yahu tek maske neyine yetmiyor.?” diye hesap soruyor olsalar da şimdi bakıyoruz pek çok tanıdığımızda bizim gibi çift maske ile dolaşıyor.

Çevremizde aynı zamanda gözlük takan arkadaşlarımıza “- Gözlük maske ile birlikte zor olmuyormu.?_” şeklindeki sorumuza “-Valla ikisi birden bizi zorluyor, Maskeyi nizami bir şekilde taktığımızda gözlüğümüzün iki camı da buhar içerisinde kalıyor, bazen önümüzde gidenleri görmeyip çarpışıyoruz ancak başka bir çare yok, maskesiz dolaşmak daha kötü” cevabını veriyorlar.

Şu aşamada işimiz gerçekten zor, ancak vaziyete göre de en yakın yol arkadaşımız maske olacak, biz her ne kadar sürekli “ Ey maske düş artık burnumuzdan” diye feveran ediyorsak ta kısa bir zamanda 3 maske ile dolaşacağımız günler yakındır.

Ne yapalım Vatan millet sağ olsun..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263