banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

Gümüş kazanımlarının tamamını geri verdi

Gümüşün odakta olduğu bugünlerde altın tarafındaki hareketlerde gümüşe paralel gelişiyor. Dünkü seansa 1860 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, 1829 dolar/ons seviyesinde kadar çekildiği bir günü yaşadı. Bu seviye son iki haftanın da en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçerken, gün sonunda 1838 dolar/onstan dengelenen altın önceki güne kıyasla yüzde 1,2 kaybı hanesine yazmış oldu.

Gümüş ise dünkü seansta gün içinde kayıpları yüzde 10 seviyesini aşarken, sosyal medyada çıkan haberlerinin etkisiyle kazanımlarının hepsini geri vermiş oldu. Diğer taraftan Fiziki gümüş alımlarında yüksek talepler gelmesine karşın bu hareketliliğin henüz fiyatlara yansımadığını gördüğümüz bir günü yaşadık. Buna sebep olan gelişmeyse Vadeli piyasalardaki teminat seviyelerinin artırılması oldu. Teminat seviyelerinin artmasıyla gümüşte sert satış getirirken, 26,28 dolar/ons seviyesiyle günün en düşük seviyesini kaydetti. Seans sonunda 26,70 dolar/onstan dengelenen beyaz maden önceki güne kıyasla hanesine yüzde 8 kayıp yazmış oldu.

Platin de gümüş ardından günün en çok değer kaybeden kıymetli madeni olurken, 1100 dolar/onsun altına geri döndüğü bir günü yaşadı. 1129 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 1094 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla yüzde 3 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum ise kendine has fiyatlamasıyla yatayda bir kapanış yaptığı günü ardında bıraktı. 2246 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum 2244 dolar/onstan kayıp sayılmayacak bir 2 dolarlık bir azalışla seansı tamamladı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemlerinde bir toparlanma görülürken işlem dünya fiyatlarının üzerinde 0,50-1,00 dolar/ons seviyesinden seansı tamamladı. Borsa İstanbul’da toplamda 2.107 kg altın, 9.213 kg gümüş işlemiyle seansı tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263