banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası polis

“KOBİ Destek (Nefes) Kredisi“ programı

 Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, KOBİ destek "nefes" kredisi programının başladığını bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, TOBB, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak ve düşük faizle kredi kullandırmak amaçlarıyla hayata geçirilen "KOBİ Destek (Nefes) Kredisi” programının başvuruya açıldığını belirtti.

Üçüncüsü gerçekleştirilen nefes kredisi projesine Edirne Ticaret Borsası olarak destek vermeye devam ettiklerini aktaran Öztürk, "TOBB tarafından Türkiye genelindeki her oda ve borsaya belirli bir miktarda kaynak tahsisi gerçekleştirildi. Ancak daha fazla üyemizin krediye ulaşabilmesi için Borsa olarak 7 milyon lira ek kaynak sağlıyoruz. Üyelerimizden aldığımız gücü, yine üyelerimiz için kullanmaktan memnuniyet duyuyoruz. Projenin ülkemize ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

- Kredi koşulları

TOBB, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında imzalanan protokol gereğince borsa üyeleri, bankaların il veya ilçelerde bulunan şubelerinin tamamından başvuruda bulunabileceklerini aktaran, Öztürk, şunları kaydetti:

"Kredi yıllık yüzde 22 brüt faiz oranı üzerinden 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli olmak üzere toplam 18 ay vadeli olarak kullandırılacak. Kredinin üst limiti 200 bin lira olacak. Başvuru yapacak KOBİ’lerin öncelikle üyesi oldukları oda/borsalardan KOBİ Destek (Nefes) Kredisi Başvurusu içindir. ibareli faaliyet belgesi alması gerekiyor. Bankanın talep edeceği diğer evraklar ile müracaat tamamlanıyor. Protokol imzalanan bankalar tarafından, KGF’ye ödenecek yüzde 0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında herhangi bir masraf veya komisyon talep edilmeyecek."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263