Kanuni Sultan Süleyman’ın hasta yatağında söylediği söz olarak bilinen “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünün kısaca anlamı; “Hayat, sevinç ve mutlulukla, acı ve sıkıntılarla iç içe yaşanır. Pek çok dert ve sıkıntı insanın karşısına çıkabilir. Ancak bütün bu problemler sağlık kadar önemli değildir. Tek bir nefesin bile değeri bilinmelidir. Bütün dünya insanın olsa bile sağlık olmayınca hiçbir önemi olmuyor’’ şeklindedir.

Dr.Hakan Höbek’in Gebze’ye geldiği yıl muhtemelen 1993 ancak bizim kendisi  ile tanışıklığımız o tarihten daha sonra, aradan geçen onca yıl içerisinde daha fazla bir araya gelemememizin suçu ondamıdır, yoksa bendemidir bilemiyoruz ancak sürece baktığımızda bunun artık fazla bir önemi olmadığını düşünüyoruz.

Dr.Hakan Höbek 1965 yılında Sivas‘ta doğmuş. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamlamış. 1984-1990 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olmuş bir Anadolu delikanlısı Arkasından . Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği eğitimi almış.

Meslek hayatına 1990 yılında Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlayan Hakan Höbek . 1993 yılında Gebze’nin ilk özel sağlık merkezini kurmuş. 2003 yılında Özel Gebze Merkez Hastanesini hayata geçirmiş .

Hakan Höbek halen Özel Gebze Merkez Hastanesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam ediyor. Hakan Höbek’in en talihli olduğu taraf  bizim gibi  iki kız çocuğu babası olması .

Ancak onunda bizim gibi talihsizliği iflah olmaz bir Fenerbahçe taraftarı olmamız. Zaten Süper lige havlu atmış  Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye kupasında da Trabzonspor’a elenmesinden sonra her ikimizim de bozulan psikolojisini düzeltmek adına ayrıca bir hekime ihtiyaç olduğunu da buradan belirtmemiz gerekiyor.

Özel Sağlık kurularının faaliyete başlaması ile birlikte Özellikle Merkez hastanesi ile Gebze’li vatandaşların derdine derman olmaya çalışan Hakan Höbek’e Gebze ve civarında yaşayan herkesin teşekkür borcu vardır  diye düşünüyoruz.

Hakan Höbek’in hastanesine giden vatandaşlar elbette ücret ödüyor ancak sağlık gibi paranın, pulun hiçbir önemi olmadığı bir sektörde Gebze’de ilk olmak ve kuruma gelen herkesin derdine derman olmaya çalışmak kolay bir hadise olmasa gerek.

Bugün Gebze’e sayısını bilmediğimiz kadar hastane ve sağlık kuruluşu var, gündüz nüfus bir milyona dayanan bir yerleşim merkezinde rahatsızlık geçiren kim varsa ilk uğrayacağı adres Hakan Höbek’in kurumudur.

2003 yılında Merkez hastanesini Gebze’ye ve Gebzelilere armağan eden Hakan Höbek aradan geçen 17 yıllık zaman dilimi içerisinde bir taraftan balında bulunduğu sağlık kurumunun mevcudiyetini devam ettirmeye çalışırken diğer taraftan da siyaset yolu ile bölgeye katkı sağlamanın yollarını aradı.

Hakan Höbek’in siyasette şansı yaver gitse Belediye başkanı yada milletvekili olsa daha mı iyi olurdu .? sorusuna biz maalesef “Evet” diyemeyeceğiz, zira Hakan Höbek Kocaeli sınırları içerisinde bir ilçeye belediye başkanı olsa yada milletvekili seçilse belki o ilçe çok düzgün bir belediye başkanı kazanacak, Kocaeli son derece başarılı bir Milletvekiline sahip olacaktı ancak o zamanda bu bölge işine aşık, başarılı, naif ve nazik bir hekimden mahrum kalacaktı.

Önceki gün hayata veda eden ve bizim yaşantımızda yeri doldurulamaz izler bırakan rahmetli Bülent Atasayan böylesi durumlar için “Siyasette başarı için Vakit lazım, nakit lazım ama bu ikisinden  daha önemlisi NASİP lazım, eğer Nasibin olmaz ise siyasette bir yere gelmen mümkün değil” ifadesini kullanırdı.

Meseleye bu pencereden bakınca epey bir mesai harcamasına rağmen Dr. Hakan Höbek’in siyasette nasibin olmadığı ortaya çıkacaktı, ancak siyasette  aradığını bulamayan Hakan Höbek belki de bırakın ilçeleri Türkiye’nin pek çok il merkezine bile nasip olmayacak muhteşem bir sağlık kuruluşunu Gebze’ye Gebzelilere armağan etti.

Hakan Höbek’in geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başlayan hastanesinde

Bundan sonra kaç bebek dünyaya gelecek ?,

Hastaneye derin ağrılar içerisinde gelen ne kadar hasta şifa bulacak.?

Trafik yada iş kazası geçiren kaç vatandaşımız acil olarak hastane kapısından girecek.?

Yurt dışından derdine dermen bulmak adına ne kadar yabancı hasta ülkemize gelecek.?

Bunu bilemeyiz ancak bildiğimiz odur ki Hakan Höbek’in yeni hastanesi bir taraftan Gebze’de yaşayan birsi olarak bizi gururlandıracak, diğer taraftan da yıllar içerisinde yüz binlerce vatandaşımıza şifa dağıtan bir sağlık kurumu olarak anılacak.

Her şeyin başı sağlık, Bu yüzden Hakan Höbek ve kendisi gibi müteşebbislere her yerde her zamankinden daha fazla ihtiyaç var, Bizim Gebze’ye geldiğimiz günlerde Dr. Duru Malyalı’nın bir sağlık kuruluşu vardı, o zamanlar biz o kurumla övünürdük, şimdi de Dr. Hakan Höbek’in tüm Gebzelileri gururlandıran yeni ve olağanüstü hastanesi ile övüneceğiz guru duyacağız, dilimizin döndüğünce anlatmaya çalışacağız.

Biz ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan, vatandaşa ekmek veren tüm kurum ve kuruluşlara büyük bir sempati ile yaklaşırız, ancak Sağlık ve Eğitim alanında yatırım yapan kim varsa o müteşebbislere bir ömür boyu saygı duyarız, bu saygımızı da bir ömür sürdürürüz.

Hakan Höbek hiçbir yerden destek almadan kendi bileğinin gücü ile bölgeye olağanüstü çapta bir sağlık kuruluşu kazandırdı, Bu çabası yüzünden biz Hakan Höbek’e teşekkür ediyoruz, Sağlık gibi son derece zor ancak faydalı bir iş kolunda böyle bir yatırıma imza atan Hakan Höbek’e de Gebze’nin, Gebzelinin bir teşekkür borcu vardır diye düşünüyoruz.

Allah Hakan Höbek ve Hakan Höbek gibilerin sayısını arttırsın.

Ne diyordu  Kanuni Sultan SüleymanOlmaya Cihanda bir nefes Sıhhat gibi”….

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263