banner280

Cumartesi gününü Pazar sabahıına bağlayan gece yarısı 104 emekli Amiralin kamuoyu ile paylaştıkları Bildiri sabahın erken saatlerinden itibaren Türkiye’nin birinci gündem maddesi oldu.

"27 Mayıs 1960 yılında

12 Mart 1971 yılında

12 Eylül 1980 yılında

27 Nisan 2007 yılında

15 Temmuz 2016 yılında"

Tümünün Asker kaynaklı  ve Demokrasiye müdahale olarak bildiğimiz yaptırımları halen daha hafızalarında taze olarak  gören-yaşayan vatandaşımız Cumartesini pazara bağlayan gece 104 amiralin bildirisinin kamuoyuna yansıması sonucu “-acaba yeni bir darbe hazırlığımı var” korkusu ile karşı karşıya kaldı.

“Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer”  atasözü uyarınca böylesi bir gece yarısı bildirisi ile karşı karşıya kalan vatandaşımız refleks gereği  işin muhtevasına bile bakmadan “ –Emekli amirallerin hangi saikle siyasete ayar vermeye çalışıyorlar.?” sorusunu sorup beklemeye başladılar.

Biz sonuna kadar demokrasiye inanan ve siyasetçinin, siyasi partilerin kaderini “sadece ve sadece sandık belirler” ilkesine ilkesini kendisine hayat nizamı olarak kabul eden birisi olarak kim olursa olsun siyasete ayar verilmesini asla kabullenmeyiz.

Aslında Türkiye siyaset yapmak isteyenler için tam bir cennet, Seçmen çok partili siyasi hayata geçtikten bu zamana kadar sandığa giderek tercihini çok net bir şekilde ortaya koydu ve nerede ise iktidara getirmediği siyasi oluşum bırakmadı.

Dolayısı ile siyaseti seven, siyaset yolu ile aziz Türk milletine hizmet etmek isteyen asker-Bürokrat-Köylü-İşçi-Çiftçi  yada başka kesimlerden kim varsa yapacağı bir kurucular kurulu belirleyip parti kurmak olmalıdır.

Yıllar içerisinde pek çok üst rütbeli asker o an kendi dünya görüşüne uymayan gerekçeler dolayısı ile “-Bu düzen bana uymuyor” diye itiraz etti, Üniformasını çıkardı, parti kurdu yada var olan bir siyasi partiye katılarak itirazlarını siyasetçi olarak tüm kamuoyu ile paylaştı.

Birde görev yaptığı zaman zarfında pek çok yanlışlık gördüğü halde “-Aman olup bitenler karşısında ses çıkarmayayım, “ diye varlık sebebine uymayan her şeyi kabul eden ve o gün söylemesi gerekenleri emekli olduktan sonra seslendiren belli bir kesim var.

Türkiye askeri darbelerden en çok etkilenen, canı yanan ülkelerin başında geliyor, bu yüzden içeriği ne olursa olsun asker tarafından paylaşılan bu tür bildiriler herkesin yüreğini ağzına getiriyor.

Emekli amirallerin yayınladığı gece yarısı bildirisine İktidar ve muhalefet partileri ortak tepki verdiler, Türkiye’nin var olan sorunlarının çözümünün yine siyaset kurumu olduğunun altını önemle çizdiler.

Bir noktadan sonra 104 emekli amiralin yayınladığı gece yarısı bildirisi “Fikir hürriyeti” çerçevesinde değerlendirilebilir, bizim buna da bir diyeceğimiz yok ancak gelinen noktada  böyle bir bildiriye imza atabilen 104 isim bir araya gelmişken hazır fırsat “kurun bir parti, fikirlerinizi de halka anlatın, yanlış gördüklerinizi seçmenle paylaşın, Meral Akşener başta olmak üzere pek çok siyasi parti genel başkanı gibi Anadolu’yu köy köy, mahalle mahalle gezin derdinizi anlatın iktidara gelin yanlış gördüklerinizi de iktidarımızda düzeltin.”

104 Emekli amiralin yayınladıkları bu gece yarısı bildirisinin uzun vadede kime yarayacağı sorusunun cevabı da önümüzdeki süreçte ortaya çıkacaktır, yapılan açıklamanın gündemi değiştirecek güçte olduğu gerçeği de orta yerde iken şu aşamada ne desek boş.

Gece yarısı bildirilerinden bıktık usandık.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263