Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki Novartis Onkoloji Türkiye tutuklama tarihi çarşılar

12. Uluslararası Öğrenci Buluşması'na doğru

EDİRNE (AA) - Trakya Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın 28 - 29 Nisan tarihlerinde Edirne'de yapılacağını bildirdi.

Dernek Başkanı Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne başta olmak üzere Türkiye'de binlerce uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Uluslararası Öğrenci Buluşmasıyla kıtaları, kültürleri ve renkleri buluşturduklarını dile getiren Çalışkan, "Uluslararası Öğrenci Buluşması programı ile uluslararası öğrenciler kendi ülkelerini ve kültürlerini halkımıza aktaracaklar, aynı zamanda bu program ile de kardeş coğrafyaları bir araya getirirken kültürel bağları hem sağlamlaştırmayı, hem de yenilerini inşa etmeyi amaçlamaktayız." diye belirtti.

"Doğu’dan Batı'ya Adil Bir Dünya" sloganı ile gerçekleştirilecek olan etkinliğin geleneksel hale geldiğini belirten Çalışkan, şunları kaydetti:

"12. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinlikleri 51 ülke toplam 91 şehri kapsayacak. 4 Mayıs’ta İstanbul’da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yapılması planlanan final programıyla sona erecek.

Şehrimizdeki etabına tüm Edirne halkını bekliyoruz. Halkımız ülke tanıtım stantlarını ziyaret ederek, öğrencilerimizle sohbet ederek bir günde yirmiye yakın farklı ülkenin kültürlerini ve özelliklerini öğrenerek bir nevi devri alem yapma imkanı bulacak. Ayrıca bu sene kültür şöleninin yanında sportif etkinliklerimizde olacak. Mini golf sahaları kurulacak, zeka oyunları ve mas güreşi alanları oluşturulacak."



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263