banner281
Öne Çıkanlar eğitim desteği Yüksek Lisans Sakaryaspor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi Kasımpaşa Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

EDİRNE (AA) - AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İba, mesajında, demokrasinin milletin onuru olduğunu belirtti.

15 Temmuz'un milletin direniş günü olduğunu aktaran İba, "15 Temmuz'u unutmadık ve bundan sonra da kimseye unutturmayacağız. Darbe gecesi, hainlerle kahramanca mücadele eden ve bütün dünyaya demokrasi dersi veren milletin her daim yanındayız. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı canını ortaya koyan kahramanlarımızı asla unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

Milletin vatanına ve devletine sahip çıktığını belirten İba, şunları kaydetti:

"15 Temmuz hain darbe girişimin yarın yıldönümü öncelikle milli irade mücadelesi verirken hayatını kaybeden tüm şehitlerimiz için Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. 15 Temmuz Türk milletinin direniş günü, 15 Temmuz Türk milletinin vatanına, devletine, en önemlisi demokrasisine, kendi onuruna sahip çıktığı gündür. Milletimiz o karanlık gecede Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokaklara çıkmış ve tanklara, silahlara karşı gelmiştir. Milletin gücünün üstünde bir başka gücün olmadığını göstermiştir. Darbe girişiminde bulunanların amacı ülkeyi bölmek ve milleti birbirine düşürmekti. Hainlere gereken cevabı milletimiz 15 Temmuz gecesi verdi. Bundan sonra yine olsa milletimiz aynı şekilde cevabını verir. Bugün biz özgür ve bağımsız yaşayabiliyorsak önce şehit ve gazilerimize, ardından da milletin meydanlara inmesine borçluyuz. Şehitlerimiz, gazilerimiz olmasaydı, milletimiz meydanlara inmeseydi ülkemiz çok kötü bir halde olurdu. Amaçları ülkemizin zayıflatılması ve bağımsızlığının elinden alınmasıydı. Bizleri bölmek, birliğimizi ve beraberliğimizi yok etmekti. Ama Allah'a çok şükür 15 Temmuz'da milletimiz, siyasi görüşü ne olursa olsun birlik oldu, dimdik ayakta durdu ve bu hain darbe girişiminin hesabını sordu. Bizim başka bir Türkiyemiz başka bir vatanımız yok. Öyle de kalacak. Ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı gereken cevabı da 15 Temmuz'da vermiş olduk. Bundan sonra yine aynı cevabı vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263