Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki tutuklama Novartis Onkoloji Türkiye tarihi çarşılar

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli programlar gerçekleştireceği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, silahlı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ikinci yılında şehir merkezinde akşam saatlerinde çeşitli etkinliklerin düzenleneceği belirtilerek, programın 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda, saat 20.00'de başlayıp 16 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar devam edileceği kaydedildi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin yaptığı çalışma kapsamında İmam Hatip liselerinde okuyan 251 hafız öğrencinin, program tarihine kadar 15 Temmuz şehitleri için hatim okuyacağı aktarılan açıklamada, "Kocaelililerin katılımıyla milletimizin ezelden gelen 'bir ölür, bin diriliriz' anlayışından yola çıkarak, tüm şehitlerimiz ve 251 demokrasi şehidimiz için 251 bin Yasin-i Şerif okunacak. Yasin okumak isteyen Kocaelililer, www.duayadavet.org web sitesinden kayıt yaptırabilecek." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen 251 hafızın gecenin anlamına uygun koreografiyle sahne alacağı kaydedilen açıklamada, sahneye kurulan ekrandan 15 Temmuz video gösterimlerinin yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, İl Müftülüğü tarafından Kocaeli'deki camilerden ve ana sahneden salaların okutulacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"15 Temmuz gecesini anlatan video gösteriminden sonra 251 hafızın okuduğu hatimlerin ve 251 bin Yasin-i Şerif'in duası okunacak ve kısa bir sohbet yapılacak. Program dahilinde Dursun Ali Erzincanlı, okuyacağı şiirlerle gecenin ruhani iklimini zenginleştirilecek. Arslanbek Sultanbekov, Halil Necipoğlu, Ömer Karaoğlu ve Grup Tillo ise programda günün anlamına ve ruhani atmosferine uygun konserler verecek. Geceye katılan vatandaşlar temsili olarak Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti tutmaya davet edilecek. Sahnedeki ekranlardan 15 Temmuz hain darbe gecesinde haber kanallarında verilen haberler, sabah namazına kadar yayınlanacak. Sabaha kadar nöbet tutan vatandaşlar, alanda kurulacak mescitte kılınacak sabah namazına davet edilecek. Şehitlerimize yapılacak duaların ardından sabah namazı eda edilecek. Sabah namazı sonrası vatandaşlara simit ve çay ikramında bulunulacak."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263