Öne Çıkanlar Bursa Tekirdağ Balıkesir Bilecik Kocaeli

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

EDİRNE (AA) - Memur-Sen Edirne Şubesi üyeleri, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini protesto etti.

Eski Cami önünde bir araya gelen Memur-Sen üyeleri "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı, tekbir getirdi.

Eğitim-Bir-Sen Edirne Şube Başkan Vekili İsmail Çelik, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'u unutmayarak, "diriliş ruhunu" diri tutacaklarını söyledi.

Türkiye'nin atılım ve başarılarıyla, küresel emperyalizmin bölgesel hesaplarını bozduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"15 Temmuz 2016'da kanlı darbe girişimi sahneye konmuştur. Darbeciler 35 uçak, 37 helikopter, 74'ü tank olmak üzere 246 zırhlı araç, 3 gemi 3 bin 992 otomatik tüfek kullanarak devletin temel ve stratejik kurumlarına saldırmış, direnen halkın üzerine mermi yağmıştır.

Savaş uçakları, millet hakimiyetinin ve iradesinin tecessüm ettiği merkez olan meclis binasını, devletin en üst siyasi temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, emniyeti, TÜRKSAT'ı bombalamış, TRT işgal edilmiş özellikle büyükşehirlerin meydanları namlusu halka çevrilmiş tanklara kapatılmış, darbecilere direnen halka acımasızca ateş açılmıştır. 251 yiğidimiz şehit olmuş, 2 bini aşkın kahraman gazi olmuştur."

Ülke olarak yıkıcı ve yakıcı saldırıya maruz kalındığını dile getiren Çelik, "Bu ihanetin en kahredici tarafı, dini referanslarla insanımızın iyi niyet ve yardımseverlik duygularının istismar edilerek ve sözüm ona bir cemaat tarafından sinsice yapılmış olmasıdır. Üzerinde çok ciddi düşünülmesi gereken diğer husus, eğitim alan ve imkanını bu terör örgütünün kendi yapılanma zemini olarak kullanabilmesidir." şeklinde konuştu.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263