banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Osman Bilgin, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün o gün verdiği mücadele ile 15 Temmuz 2016'da verilen mücadele arasında hiçbir fark yoktur" dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kırklareli Şehitliği'nde tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Kur'an-ı Kerim okundu.

Vali Bilgin, burada yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ayağında çorabı, üstünde elbisesi olmayan vatan evlatlarıyla, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla verdiği mücadelenin asla unutulmayacağını söyledi.

Türk milletinin 15 Temmuz'da hainlere karşı tek yürek olduğunu ifade eden Bilgin, Türk milletinin fitne ve fesatlara aldanmadığını aktardı.

15 Temmuz'un Türkiye tarihi açısından önemli olduğunu vurgulayan Bilgin, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün o gün verdiği mücadele ile 15 Temmuz 2016'da verilen mücadele arasında hiçbir fark yoktur. 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1938'de normal yolla ölmedi diyorum, bunu açık ve net söylüyorum. Aslında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşadığı akıbet bugün sayın Cumhurbaşkanına da yaşatılmak istendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri bugün sadece o hainlerle anılan, bizim içimizde fitne unsuru olarak gösterilmek istenmektedir, ama asla öyle değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarihi 10 yıl, 20 yıla dayanan güç kuvvet değildir. Aziz milletin bağrından çıkmış, bu milletin evlatlarının, bu milletin unsurlarının oluşturduğu ve her daim Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlığını, istikbalini ve istiklalini sağlayan en baştaki unsurdur. Dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ni bunun üzerinden yıpratmaya çalışan unsurlara da her daim bilinçli ve güçlü olmalıyız."

Bilgin, bu ülkenin bağımsızlığı ve istiklali için her an şehit ve gazi olmaya hazır olduklarını belirtti.

Daha sonra Hızırbey Camisi'nde şehitler için mevlit okutuldu.

Anma törenine 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkan Yardımcısı Arda Kolcular, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, kurum müdürleri, gaziler, şehit aileleri ve yakınları katıldı.

Vali Bilgin, ardından İstasyon Caddesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nce düzenlenen 15 Temmuz resim serginin açılışına katıldı.

- "Bir karış toprağımızı vermeyiz"

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Armağan köyünü ziyaretinde de muhtarlık binasında köy sakinleriyle buluştu.

Vali Bilgin, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazdığını vurguladı.

Bu vatanın kolay kazanılmadığının altını çizen Vali Bilgin, "Geçmiş ile geleceğimiz arasında köprü olmalıyız. Ay yıldızlığı bayrağımızın dalgalanması için mücadele etmeliyiz. Bu vatan kolay kazanılmadı. Bütün dünyanın gözü Türkiye'dedir. Çünkü Türk milletinin gücünü ve kahramanlığını bütün dünya bilmektedirler. Bu yüzden bize saldırıyorlar, saldırsınlar hiç bir önemi yok, biz bu vatan için canımızı seve seve veririz. Ama bir karış toprağımıza asla teslim etmeyiz." diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Vali15 TemmuzDemokrasi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263