banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlanıyor

 Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Belediye Başkanı Nihat Can, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Büyükakın, mesajında, muhtarlık müessesesinin, demokrasinin, yönetim sisteminin, kültürün ve toplumsal yaşamın önemli yapı taşlarından biri olduğunu ifade etti.

Mahalle ve köy muhtarlarının günlerini kutlayan ve görevlerinde başarılar dileyen Büyükakın, şunları kaydetti:

''Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtarlarımız, bizlerin de baş tacıdır.''

- Milletvekili Tüzün

Milletvekili Tüzün ise muhtarlığın yerel demokrasinin en eski örneği, kültürün ve toplumsal yönetim biçiminin temel taşı olduğunu bildirdi.

Çağdaş yönetim anlayışının temeli olan katılımcılığın sağlanmasında en önemli görevi yerine getiren muhtarların, devletle vatandaş arasındaki köprüyü oluşturduğunu ifade eden Tüzün, şöyle devam etti:

''Mahallelerimizin, köylerimizin her türlü sorun ve ihtiyacını tespit edip çözümü için dur durak bilmeden çalışan muhtarlarımızın gösterdiği fedakarlık her türlü övgünün ötesindedir. Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten, sevinçte ve kederde her zaman halkın yanında ve hizmetinde olan, vatandaşların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için gece gündüz çalışan muhtarlarımızın gününü kutluyorum.''

- Belediye Başkanı Can

Belediye Başkanı Can da muhtarlığın yerel yönetimde ve toplumsal hayattaki işlevi ile önemine değindi.

Toplumda önemli işlevleri ve yerel yönetimin temel ayaklarından biri olan muhtarlık idaresinin, yüzyılları aşkın bir süredir görev yapan teşkilat olduğunu aktaran Can, ''Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlıklar, aynı zamanda halkın sesi olmaktadır. Yerel yönetimlerin temel yardımcıları da olan muhtarlıklar, bu önemli işlevlerden olsa gerek, yüzyıllardır halen görev yürütüyor. Belediye olarak muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluk ve önemin bilincinde olarak hareket ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
BilecikMuhtarGün

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263