Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

19 Eylül Gaziler Günü

BİLECİK (AA) - Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Belediye Başkanı Nihat Can, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Büyükakın, mesajında, günün istiklale, özgürlüğe, birliğe ve beraberliğe borçlu oldukları gazilerin hatırasını yad etme ve şükranlarını bir kez daha ifade etme günü olduğunu bildirdi.

Şehitlik ve gaziliğin, millet için şereflerin en yücesi olduğunu ifade eden Büyükakın, şunları kaydetti:

''Türk milleti vatanı, bayrağı ve onuru için canını bir an bile tereddüt etmeden feda etmiş ve asırlardır bunun örneklerini vererek kahramanlık destanları yazmıştır. Bugün üzerinde huzur ve kardeşlik ortamı içinde yaşadığımız bu ülke şehitlerimiz ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bu mukaddes emaneti hassasiyetle korumak ve gelecek nesillere, gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak şehit ve gazilerimize vefa borcumuzdur.''

- Milletvekili Yağcı

Milletvekili Selim Yağcı da Türk milletinin inancı ve manevi değerlerinin vatan aşkı ile yandığı müddetçe düşüncesinde şehitlik ve gazilik onurunun bulunduğunu ifade etti.

Yağcı, şunları bildirdi:

''Milli ve manevi benliğimiz içerisinde olan bu duyguların, Türk ulusu ve bireyler için vazgeçilmez bir anlam ifade ettiğini unutmamalıyız. Türk milleti bunun en güzel örneğini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yaşamıştır. Eğer bizler bugün, bu cennet vatanda bu kadar huzurlu ve rahat isek, bugünlerimizi destanlar yazan şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilerek şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselmiş olan askerimiz, polisimiz, öğretmenlerimiz ve bu uğurda can veren vatandaşlarımız, milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur."

- Milletvekili Tüzün

Milletvekili Yaşar Tüzün de tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milletinin, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millet olduğunu vurguladı.

Tüzün, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türk milleti bunun en güzel ve son örneğini Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı'nda yaşamıştır. Tarihimizin böylesine kahramanlık günleriyle dolu olmasını borçlu olduğumuz şehit ve gazilerimiz birer onur abilerimizdir. Muharip gazi, bilindiği gibi harbe katılıp da harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlardır. Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Paşa'ya Gazilik ve Mareşallik rütbesi verilmiştir."

- Belediye Başkanı Can

Belediye Başkanı Nihat Can da şehit ve gaziliğin Türk milleti için önemine değinerek, "Çünkü milli ve manevi benliğimiz içerisinde olan bu duyguların, Türk ulusu ve bireyler için vazgeçilmez bir anlam ifade ettiğini unutmamalıyız." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin bunun en güzel örneğini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yaşadığını dile getiren Can, "Yüce Türk milleti, vatanını canından aziz bilmiş ve büyük bir onurla 'Ya İstiklal Ya Ölüm' demiştir. Eğer bizler bugün, bu cennet vatanda bu kadar huzurlu ve rahat isek bugünlerimizi destanlar yazan, şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263