Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri yutma bozuklukları engeliler ayvalık 29 göçmen

19 Eylül Gaziler Günü

 Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özbaş, mesajında, Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’ya Millet Meclisi tarafından "gazi" unvanı verildiğini anımsattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Atatürk’e "mareşal" rütbesi ve "gazi" unvanının verilmesinin 97. yıl dönümünün kutlandığını aktaran Özbaş, mesajında şunları kaydetti:

"Dünyanın en güçlü devletlerine karşı verdiğimiz, kurtuluş mücadelemizde, Kore’de, Kıbrıs’ta, bölücü terör örgütüne karşı verdiğimiz mücadelede, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde, Fırat Kalkanı'nda, Zeytin Dalı Harekatı'nda, Cerablus’ta, Afrin’de, gösterilen vatanseverlik ve cesaret, bu toprakların vatan olmasını sağlamış, ülkemiz ve milletimizin ilelebet var olacağını tüm dünyaya açıkça ilan edilmiştir. Geçmişte bizleri Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşımızda, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz hain darbe girişiminde dize getiremeyen dış güçler, bu emellerine ulaşabilmek için halen ülkemiz üzerindeki oyunlarını oynamaya devam etmektedirler. Devletini ve milletini canından aziz bilerek, ulvi makamlara yükselen şehit ve gazilerimiz, ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek adına, tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze almışlardır. Bugün, vatanımızda, bağımsız ve hür yaşayabiliyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz."

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerin ve ebediyete intikal eden gazilerin, aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğini belirten Özbaş, "Kendilerine Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize, aileleri ile sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum. Bugün ülkemizin birlik ve beraberliği, bayrağımız, sancağımız, istiklalimiz ve istikbalimiz için canını ortaya koyan asker, polis, sivil, terörle mücadele kapsamında tüm muharip ve malül gazilerimizin şeref günüdür, kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263