banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

19 Eylül Gaziler Günü

Tekirdağ'da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik önünde düzenlenen törende Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ üyesi Rahim Çoşkun, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personeli yüzbaşı Muharrem Köprülü, gaziliğin Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı, gazinin ise bu destanı yazan kahramanın adı olduğunu söyledi.

Vatanın ve milletin varlığının devamını, bayrağın göklerde dalgalanmasını, özgürlüğün korunmasını ve milletçe namusla, şerefle yaşamayı, gazi ve şehitlere borçlu olduklarını belirten Köprülü şunları kaydetti:

"Mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna hayatlarını feda etmeyi göz alarak gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutlamanın derin heyecanı içindeyiz. Bugün aynı zamanda sergilediği üstün komutanlık dehası cesaret ve kahramanlığın, kadirşinas milletimizce takdir edilişinin bir nişanesi olarak TBMM tarafından ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik ve mareşal rütbesinin verildiği günün de yıl dönümüdür."

Programa, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, protokol üyeleri, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Tören, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263