Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık ayvalık 29 göçmen Ergene Nehri yutma bozuklukları engeliler

19 Eylül Gaziler Günü

 Bilecik'te, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Nihat Can ile Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Törende konuşan 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında görevli Jandarma Binbaşı Çağhan Vidinel, gazilerin savaşta samimi olarak şehadeti talep etmeleri ile verdikleri hizmetin aynısını hala hayatta kalarak devam ettirdiklerini belirterek, ''Çünkü gaziler kadim ideallerin gözle görünür elle tutulur vücut bulmuş halleridir. Bir toplumda gaziler ne kadar görünür ve ne kadar hak ettikleri konumdaysa o toplum ideal yarınlarına ulaşma yolunda o kadar emin adımlarla yürüyor demektir.'' dedi.

Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Durak ise, gaziliğin alınıp satılan, devredilen bir unvan değil ömür boyu taşınacak manevi bir değer olduğunu kaydederek, "Uğrunda savaştığımız devlet ve ulusumuz bizleri unvanların en asili, en şereflisi gazilik unvanıyla onurlandırdı. Ulusal değer olmanın onuru ve gururu içindeyiz." diye konuştu.

Etkinlik, öğrencilerin şiir okuması ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bando takımının konseriyle sona erdi.

-Osmaneli

Osmaneli ilçesinde Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleştirilen kutlamalara ise, Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Münür Şahin Jandarma Komutanı Teğmen Eyüp Uzun, Emniyet Müdür vekili Emniyet Amiri Ali Özgan, gaziler, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve askerler katıldı.

Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Üst Çavuş Feramuz Yıldız'ın konuşmasının ardından Kaymakam Naif Yavuz, gazi ve diğer katılımcıları makamında kabul etti.

Burada konuşan Kaymakam Yavuz, 19 Eylül'ün bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğruna canlarını adayanların şeref ve gururla hatırlandığı gün olduğunu belirtti.

Yavuz, "19 Eylül, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de ve Kıbrıs'ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı, toprak bütünlüğü uğruna vatan haini terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, korucu ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür." ifadesini kullandı.

Program, gazilerin belediye başkanlığı ve Jandarma Komutanlığını ziyaretlerinin ardından sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263