Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki Novartis Onkoloji Türkiye tutuklama tarihi çarşılar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Valilik makamını temsili olarak ortaokul öğrencisi Zehra Elif İmdat'a devretti.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Okul Müdürü Muhterem Altın, Okul Aile Birliği üyeleri ve öğretmenlerinin yer aldığı etkinlikte konuşan Zehra Elif İmdat, "Sayın Valimize Sakaryamız için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Böylesine anlamlı ve güzel bir günde başta ülkemizdeki çocuklar olmak üzere, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Çocuk Bayramını tüm kalbimle kutluyorum." dedi.

Açıklamasının ardından ilk olarak Büyükşehir Belediyesinin telefona bağlanmasını isteyen Zehra Elif İmdat, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recep Eroğlu ile görüşerek, günümüz çocuklarının teknolojik bağımlılık içerisinde bulunduğunu ve onların bu bağımlılığını azaltmak adına her mahalleye kütüphane ve spor tesisi yapılmasını, Sıfır Atık Projesi kapsamında her okula bir konteyner konulmasını istediğini belirtti.

Başkan Vekili Eroğlu da bu konuda çalışmalar yapılaması için gayret göstereceklerini ifade etti.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlanarak Müdür Vekili Cengiz Danışan ile görüşen Zehra Elif İmdat, okullardaki güvenlik önlemelerinden memnun olduklarını, ancak önlemlerin artırılmasının güvenlikleri açısından daha da olumlu olacağını kaydetti.

Vali Nayir de "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güvendiği gibi bizler de çocuklarımıza çok güveniyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Burada bulunan büyükleriniz olarak, bizler de bir zamanlar çocuktuk. Bir gün sizler de bizim gibi sorumluluklardan birini üstleneceksiniz. Ancak ilk başta bu sorumluluğu üstlenmek için iyi bir eğitim almalı ve kendinize güvenmelisiniz. Bundan sonra huzurlu bir ortamda ülkenin geleceğini sizlere teslim edeceğiz. Ülkenin, şehrin veya bir kurumun idaresi sizin elinizde olacak." diye konuştu.

- Sakarya Milli Eğitim Müdürü Durmuş mesaj yayımladı

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Durmuş, mesajında, milli hakimiyetin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99. yılında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

23 Nisan'ın istiklale giden yolun başlangıcı, tarihin dönüm noktalarından birisi olduğunu ifade eden Durmuş, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal, milli iradenin hayat bulduğu bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Çocuklar bugünün yarını, yarının umududur, çocuklar dünyanın en büyük saadeti, en büyük servetimiz ve umut kaynağımızdır. Bir milletin ilerlemesindeki temel taş çocuklardır. Çocuklar kendilerine verilen değerle, ilgiyle, şefkatle bir gökkuşağı edasıyla geleceği renklendireceklerdir." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263