Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

EDİRNE / TEKİRDAĞ/ KIRKLARELİ (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde törenlerle kutlandı.

Edirne'de, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı anıta çelenk bıraktı.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Buradaki programın ardından Saraçlar Caddesi'nde Balkan Çocuk Şenliği düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı şenlikte yaptığı konuşmada, TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü ve çocuk bayramını büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutladıklarını belirtti.

Çocuklara "Memleketimizin, gülleri, yıldızları ve kahramanları" diye seslenen Arpacı, tüm çocukların bayramını kutladı.

Şenliklerde ilkokul öğrencilerinden oluşan "Minik mehter takımının" gösterisi ilgi gördü. Balkan ülkelerinden gelen öğrenciler yöresel kıyafetleriyle halk oyunlarını sundu.

- Tekirdağ

Valilik önündeki Atatürk heykeline çelenk sunumu bile başlayan tören, sahil dolgu alanındaki amfi tiyatroda yapılan etkinliklerle devam etti.

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan burada yaptığı konuşmada, çocukların bir milletin geleceği olduğunu belirtti.

TBMM'nin 23 Nisan 1920'de kurulduğunu anımsatan Ulusan, "Gazi meclisimizin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğu içerisinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. 23 Nisan tarihi ülkemiz ve milletimiz için çok önemli bir ana tanıklık etmiş asil bir milletin verdiği istiklal mücadelesinin ardından birlik ve beraberliğin abideleştiği gün olmuştur. Geleceğimizin mirası çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Törene, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Albay Cumhur Mustafa Kıcanoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Göngör Karakoç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş ve kurum müdürleri katıldı.

- Kırklareli

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırklareli'nde törenlerle kutlandı.

Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu öğrencileri Kırklareli Valilsi Osman Bilgin'i makamında ziyaret etti. Öğrenciler valilik makamına oturdu. Vali Osman Bilgin, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kırklareli'nde de Şevket Dingiloğlu Parkı'nda toplanan öğrenci ve öğretmenler, kortej eşliğinde Atatürk Anıtı'na geldi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Akın, anıta çelenk bıraktı.

Festival alanında devam eden törende Akın, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

TBMM açılışı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşku ve gururla kutlandığını ifade eden Akın, TBMM'nin açılmasıyla esaret zincirinin kırıldığını, özgürlük ve bağımsızlık yolunun açıldığını, milletin egemenliğine dayalı yeni bir devletin yolunun açıldığını kaydetti.

Kutlamalar öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösterilerle devam etti.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263