Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Nayir, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 99. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, aziz milletin ve geleceğin teminatı çocukların bayramını tebrik etti.

TBMM'nin, 99 yıl önce işgale karşı milli duruşun ve cesaretin somut bir adımı olarak ortaya çıktığını aktaran Nayir, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ifadesinin karşılığını bulduğu TBMM, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde dünyada eşi ve benzeri olmayan bir kurtuluş mücadelesi vermiş ve millet egemenliğinin hakim olduğu bugünü tüm dünya çocuklarına bayram armağan etmiş, bu anlamlı günü taçlandırmıştır." ifadelerini kullandı.

Aziz milletin, vatan, bayrak sevgisi ve bağımsızlığa olan aşkı ile başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine örnek olduğunu, TBMM'nin milli iradenin gerçekleşmesi yolunda tüm dünyaya emsal teşkil ettiğini vurgulayan Nayir, şunları kaydetti:

"Sevgili çocuklar, en iyi şartlar altında kaliteli bir eğitim almanız, güven içerisinde yarınlara hazırlanmanız için tüm imkanlarımızı seferber ettiğimizi, hepinizi çok sevdiğimizi ve sizlere güvendiğimizi ifade etmek istiyorum. Sizlerin başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmanız, hepimizin ortak amacıdır. Hiçbir zaman unutmamalısınız ki; çalışırsanız, inanırsanız ve kendinizi en iyi şekilde yetiştirirseniz, ulaşmak istediğiniz tüm hedeflerde başarıyı yakalayabilirsiniz. Devletimiz, gelecek nesillerin çağın gereklerine uygun şekilde eğitim almaları, kendilerini her alanda geliştirmeleri için büyük gayret içindedir. İnanıyorum ki; sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bilim ve teknolojiye hakim, milli ve manevi değerlerimize bağlı bir nesil yetişmekte ve büyük Türkiye bugünden inşa edilmektedir.

Bütün çabamız çocuklarımıza daha iyi, daha mutlu ve müreffeh bir gelecek bırakabilmek içindir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, birinci meclisin muhterem üyelerini, kutsal değerlerimiz uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden fedakar gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm çocuklarımızın, dünya çocuklarının ve saygıdeğer Sakaryalı hemşehrilerimin bayramını en içten dileklerimle kutlarım."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263