Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

AK Parti Yalova Teşkilatından suç duyurusu

YALOVA (AA) - AK Parti Yalova Teşkilatı, parti mensuplarının 31 Mart öncesi seçim çalışmaları kapsamında bir kahvehaneye yaptıkları ziyarette kendisini imam olarak tanıtan kişinin dua ederken "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği, ayrıca provokasyon amacı güdüldüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, yaptığı yazılı açıklamada, Mahalli İdareler Genel Seçimleri çalışmaları sırasında, bir mahallede yaşayan vatandaşların belediye başkan adayları ile bir araya gelme talebi olduğunun bildirilmesi üzerine bir eve davet edildiklerini belirtti.

Bağatar, davet üzerine 29 Mart'ta AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü ve diğer teşkilat mensuplarının belirtilen yere vatandaşlarla buluşmak üzere gittiğini aktardı.

Mahalle sakinlerinin ev yerine kahvehanede toplanması nedeniyle buraya geçildiğini aktaran Bağatar, şöyle devam etti:

"İçlerinde daha önce ne adayımız ne de diğer teşkilat mensuplarımızca tanınmayan ancak vatandaşların olduğu ortamda masanın başında oturan, kendisini 'cami hocası' olarak tanıtan bir şahıs dua etmek istediğini belirterek duada bulunmaya başlamış, ortamda bulunan diğer tüm kişiler de icabet etmek durumunda kalmışlardır. Ancak şüpheli, dua ederken cümlelerinin arasında 'Allah'ım şeriatı bu ülkeye hakim kıl, laikçilerin, cumhuriyetçilerin, milliyetçilerin sonunu getir' şeklinde söylemde bulunmuştur. O an için şaşkınlığa uğrayan ve ne olduğuna anlam veremeyen teşkilat mensuplarımız video kaydının hemen 1-2 dakika sonrası ortamı terk etmişlerdir."

- Provokasyon iddiası

Bağatar, bu olay öncesinde hazırlık yapıldığı kanaatinin kendilerinde uyandığını vurguladı.

Kayda alınan duanın videosunun seçime saatler kala bazı kişilerce sosyal medya hesaplarında paylaşıldığı bilgisini veren Bağatar, şunları kaydetti:

"Gerek partimize gerekse adayımıza zarar vererek, seçim sonuçlarına tesir etme gayretine girişilmiştir. Ülkemiz ve devletimiz açısından vazgeçilmez olan değerlere yönelik bu nefret ve tehdit söylemini her ne kadar başka çevreler seçim çalışması olarak kullanmışlarsa da mensubu olduğumuz AK Parti için seçim çalışmalarına feda edilemeyecek, partiler üstü, devletimiz için üstün değerler olması sebebiyle seçimlerin neticelenmesi beklenerek, şüphelinin eyleminden bu süreçte şikayette bulunmak ve cezalandırılmasını istemek zarureti doğmuştur. Kendisini cami imamı olarak tanıtan kişi hakkında Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yapılarak kamu davası açılmasını talep ettik. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan, anayasa kapsamında güvence altına alınan ilkelere yönelik olması sebebiyle kanunlara uymamaya tahrik suçundan, din hizmetlerini kötüye kullanma suçundan ve şayet resmi din görevlisi değil de kendisini bu şekilde tanıtmışsa dolandırıcılık suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263