Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

BURSA (AA) - Bursa'da, Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonunca (TAZOF) düzenlenen "Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası" sona erdi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle, Curious&Genius firmasının sponsorluğunda organize edilen şampiyonada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

TAZOF Başkanı Şaban Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl etkinliğin ikincisinin düzenlendiğini söyledi.

Turnuvada 65 ilden 750 civarında öğrenci ve öğretmenin yer aldığını belirten Kurt, "Çocuklarımız burada akıl ve zeka oyunları konusunda kendi aralarında çeşitli branşlarda yarıştı." diye konuştu.

Federasyonun bir eğitim kurulu bulunduğunu dile getiren Kurt, şunları kaydetti:

"Bu kurulun belirlediği oyunlar, çocukların yeteneklerini geliştirici, öne çıkarıcı oyunlardır. Kurul tarafından belirlenen oyunlar Türkiye genelinde yarışmaya dahil ediliyor. Yarışmacılar, kendi okullarında, kendi illerinde birinci olanlar. Bu öğrencilerimizi federasyon olarak Bursa'ya getirdik. Dünyanın birçok yerinde akıl ve zeka oyunları mevcut ancak bu organizasyon dünyanın hiçbir yerinde yok. Belli oyunlarda var ama tamamında yok. Biz bu konuda da bir ilki gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte bu yarışmalar uluslararası bir organizasyona dönüştüğünde belki de ülkemiz buna ev sahipliği yapacak."

- Dereceye giren öğrenciler

Yarışma sonucunda "Q-bitz" kategorisinde Berke Demir birinci, Çağrı Eymen ikinci, Hira Sağcan üçüncü oldu.

"Equilibrio" kategorisinde Muhammed Eymen Kızıltaş birinciliği, Yavuz Köse ikinciliği, Bahar Gülser üçüncülüğü elde etti.

"Pentago"da Kaan Turan birinciliği, Utku Bodur ikinciliği, Kayra Koçak üçüncülüğü kazandı.

"Kulami"de Emir Kaya Demir birinci, İsmet Bilal Güneş ikinci, Fadime Şenyiğit ise üçüncü oldu.

"Reversi" kategorisinde Sevban Ali Şahin birinciliği, Mustafa Purut ikinciliği, Muhammet Efe Aydın üçüncülüğü elde etti.

"Mangala"da ise Bünyamin Gülkaya birinci, Hasan Can Şanalır ikinci, Alper Çetin üçüncü oldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263