Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Ayvacık Yukarıköy Deprem Konutları Teslim Töreni

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 6 Şubat 2017'de Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremin ardından vatandaşa verdikleri sözü tutmanın onurunu yaşadıklarını belirterek, "Bugün villa kalitesinde köy evlerimizde, AFAD'ın öncülüğünde bu temellerin atılmasına ve şimdi de açılmasına şahitlik ediyoruz." dedi.

Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile katıldığı Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Yukarıköy Deprem Konutları 1. Etabı teslim töreninde yaptığı konuşmada, bu topraklara hizmet etmekten ve insanlarıyla beraber yol yürümekten çok büyük mutluluk ve bahtiyarlık duyduklarını belirtti.

Bugün bir sözlerini daha yerine getirmenin onurunu yaşadıklarını vurgulayan Turan, şöyle konuştu:

"O acı depremden sonra devletimizin, başta valimiz olmak üzere tüm kurumlarıyla, daha depremin sabahında burada olması çok kıymetliydi. Bizler, valilerin, kaymakamların il müdürlerinin, hatta bakanların sadece törenden törene gözüktüğü zamanları yaşadık. Ama şimdi köylerde valilerimiz, bakanlarımız, kaymakamlarımız var. Bu çok kıymetli bir şey. Belki de en büyük depremi millet, devlet kaynaşması şeklinde yapma imkanımız oldu. Yollar, hanlar, hamamlar yapılır. Ancak esas iş, bu huzuru, beraberliği, kardeşliği inşa etmek. Köylüsü, kentlisi, askeri, bürokratı, siyasetçi ve tüccarıyla aynı geminin içinde beraber olduğumuzu bilerek bu yola yürümek en güzeli.

Bir söz vermiştik ve o sözü tutmanın onurunu yaşıyoruz. Bugün villa kalitesinde köy evlerimizde, AFAD'ın öncülüğünde bu temellerin atılmasına ve şimdi de açılmasına şahitlik ediyoruz. İlk etapta evimizin teslimi yapıldığı gibi diğer etaplara TOKİ ile beraber başlıyoruz. Nerede ne söz vermişsek inşallah yerine getireceğiz. Şimdiye kadar vaat edip de yapmadığımız hiçbir sözümüz olmadı. Aynen devam edeceğiz."

- "Çanakkale tarımı, turizmi, ormanı ve sanayisiyle büyümeye devam ediyor"

Turan, sadece Yukarıköy değil, diğer köylerin de aynı şekilde imarına devam ettiklerine değinerek, "Ayvacık'a her geldiğimizde başta altyapısı olmak üzere nasıl muazzam bir değişiklik olduğuna hep beraber şahitlik ediyoruz. Ayvacık Kruvaziyer inşaatının temelini attık ve inşaatına başladık. Bir yıl sonra bu sahillere, büyük limanlara büyük gemilerin yanaştığını görmek, buranın tarımının, zeytininin, peynirinin daha kıymetli olduğunu görmek en büyük onurumuz olacak. Küçükkuyu rampalarındaki tünellerin inşaatı devam ediyor. Bakanlığımız Ayvacık Ezine arasındaki Tarım, Gıda OSB'mizin altyapı projesini onayladı. Oranın tarım fabrikası ile hayata geçtiğini hep beraber yaşayacağız." diye konuştu.

"2018 Troya Yılı" kapsamında çevresi ve köyleriyle o havzanın komple ayağa kalktığını anlatan Turan, "Çanakkale Köprümüz planlandığı gibi devam ediyor. Çanakkale tarımı, turizmi, ormanı ve sanayisiyle büyümeye devam ediyor. Biz daha çok iş yapmak için buralardayız. Daha yorulmadık işimiz çok. Çünkü bu millete borcumuz var. Bu millet bize seçim oldu oy verdi. Sıkıntı oldu sabretti. 15 Temmuz sonrası can borcumuz var. Daha çok çalışacağız. Dosta, düşmana Çanakkale'nin ayağa kalktığını göstereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu da kurum olarak depremin ardından yapılan çalışmaları anlattı.

Konuşmaların ardından hak sahiplerine anahtarları teslim edildi. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ve beraberindekiler afet konutunda incelemelerde bulundu.

Törende, Vali Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin ile protokol üyeleri de yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
ÇanakkaleAyvacık

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263