Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Bağcılar'daki okullarda zabıta önlemi

 Bağcılar Belediyesi’ne bağlı motorize ve araçlı zabıtalar ekipleri, okul önlerinde öğrencilerin okula giriş ve çıkış düzenlerini sağlıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ders zilinin çalmasıyla birlikte İstanbul'un en büyük ilçeleri arasında yer alan Bağcılar'da 153 bin 515 öğrenci eğitim öğretim görmeye başladı.

Okul önlerinde yaşanan yoğunluk ve hareketlilik nedeniyle Bağcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı motorize ve araçlı 54 kişilik zabıta ekibi, başta ilkokullar olmak üzere kritik noktalardaki eğitim kurumlarının önünde görevlendirildi.

Ekipler, eğitimin başlangıç ve bitiş saatlerinde okul önlerinde öğrencilerin yaya geçitlerini güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlıyor.

Zabıta ekiplerinden bazıları "dur-geç" hareketleriyle araç trafiğini yönlendirirken, bazıları da çocukların elinden tutup yolun karşısına geçiriyor. Böylece yoldaki trafik yoğunluğunda miniklerin problem yaşamasının da önüne geçiliyor.

Ayrıca ekipler, okul çevresinde satış yapmak isteyen seyyar satıcıları ve şüpheli kişileri de denetleyerek, şüpheli durumları polise bildiriyor.

Uygulama sayesinde çocuklar güvenli bir şekilde okula girerken, anne babalar da rahat bir nefes alıyor.

Belediyenin bu uygulamasından memnuniyet duyan veliler, zabıta ekipleri sayesinde çocukları okula gidip gelirken endişelenmediklerini anlattı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263