banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

Bakan Işık:Terörle mücadelede en iyi tedbirleri aldık
 
Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 100'üncü Danışma Meclisi ve Geleneksel İftar Programına katıldı. Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki programa Savunma Bakanı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve İzmit Belediye Başkjanı Nevzat Doğan ve partililer katıldı.

BU OPERASYONLARIN AMACI BELLİYDİ

Programda konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye'nin birlik ve beraberliğini koruma şansı olmadığını ifade ederek, “Gezi olayları ilk bakışta birkaç tane gencin masum taleplerini içeren bir eylem olarak sunuldu. Belki o gençler de bu amaçla orada bulunmuşlardı. Ama bunun sadece ülke ölçeğinde değil, küresel ölçeklerde bir operasyon olduğu daha sonraki olaylarda açık ve net ortaya çıktı. Bakınız aynı dönemde Mısır'da, Ukrayna'da hatta daha başka ülkelerde benzer operasyonların yapıldığını biliyoruz. Ama hedeflerine ulamadıkları tek operasyon, başarısız olan tek operasyon Türkiye oldu. Halkımız bu işin arka planında ne olduğunu hemen gördü ve cumhurbaşkanımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a sımsıkı sarıldı ve ona sahip çıktı. Ve biz maalesef bir 17-25 Aralık operasyonuna maruz kaldık. Bu operasyonun amacı da belliydi. Türkiye'de hükümeti değiştirmek ve Türkiye'yi birtakım küresel güç merkezlerinin hizmetine sokmaktı. Bu operasyon da başarısızlığa uğradı" diye konuştu.

MİLLETİN BİRLİĞİ OLANLARI BOŞA ÇIKARDI

Birilerinin Türkiye'ye terör örgütlerine yardım ettiği algısını oluşturduğunu söyleyen Bakan Işık konuşmasını söyle sürdürdü:

"İşte bugünlerde gündemde olan MİT tırları hadisesi. Birileri Türkiye'nin başta DEAŞ olmak üzere terör örgütlerine yardım ettiği algısını oluşturmak için bu ülkenin maalesef birliğine yönelik, bu ülkenin sırlarını ifşa etmeye yönelik operasyonlar yaptı. Ama milletimiz bunu gördü ve o operasyonlar da hakamete uğradı. Kobani eylemleri Türkiye'de bir tribülansın, iç karışıklığın çıkarılması için planlanmıştı. Onlar da akamete uğratıldı. En son 15 Temmuz akşamı hep birlikte maruz kaldığımız hain FETÖ darbe girişimi. Eğer bu darbe girişimi başarılı olsaydı, Allah muhafaza bugün Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini koruma şansı yoktu. Eğer o darbe girişimi başarılı olmuş olsaydı, bugün Türkiye Gezi olaylarıyla başlatılan sürece teslim olmak durumunda kalırdı. Ama bu milletin feraseti, birliği ve beraberliği bütün bu olanları boşa çıkardı" dedi.

TERÖRLE MÜCADELE İÇİN EN İYİ TEDBİRLERİ ALDIK

Terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmek için gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Bakan Işık , "35 yıllık terörle mücadele döneminde bu kadar güçlü koordinasyonun sağlandığı bir dönem olmadı. Bizler de hükümet olarak bu güçlerimizin, askerimizin, jandarmamızın, korucularımızın terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmesi için gerekli tedbirleri alıyoruz. Sadece bu hafta 12 tane Bayraktar silahlı ve silahız insansız hava aracını terörle mücadelede kullanılmak üzere askerimize ve güvenlik güçlerimize teslim ettik. Bunun yanında artık ANKA insansız hava araçlarımızı hem silahlandırıyoruz, hem de keşif ve gözlem amacıyla kullanıyoruz. Teslim etmeye başladık ve bu hafta 3 tane ANKA'yı da terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin emrine verdik. Bu hafta yine 22'nci ATAK helikopterini bölgede terörle mücadelede kullanılmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim ettik. Ve bu ay sonunda da 2 tane silahlı Hürkuş'u terörle mücadelede kullanılmak üzere Jandarmamıza teslim ediyoruz. Onlar orada kahramanca mücadele yaparken, biz de onların işini kolaylaştıracak, bu mücadelede kaybımızı en aza indirecek tedbirleri almak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu topraklarda elinde silahlı, bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine tehdit oluşturan tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263