Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'dan BAÇEM'de inceleme

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kazdağları'nın eteklerinde kurulan çiftçi eğitim merkezinde incelemelerde bulundu.

Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Çiftçi Eğitim Merkezi'nde (BAÇEM) yapılan uygulamalarla ilgili bilgi aldı.

Ar-Ge çalışmaları hakkında detaylı bilgiler alan Yılmaz, tıbbi aromatik ürünlerin yetiştirilmesi ve pilot bölgelerde üretime geçmesi için çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

Yılmaz, pilot bölgelerde başlayan çalışmaların gelecek sene bereket olarak çiftçiye yansımaya başlayacağını müjdeledi.

Bir yıl önce de BAÇEM'de incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, tesis personelinin çiftçilere çok ciddi eğitimler verdiğini söyledi. BAÇEM'in bölgede bulunan bitkilerin çiftçilere fayda sağlayacağı araştırma ve uygulamaların yapıldığı bir merkez olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları dile getirdi:

"Burada yapılan işlerin saha raporlarının sonuçlarını da hep pozitif olarak görüyoruz. Balıkesir oldukça verimli topraklardan oluşan büyük bir il fakat kişi başına düşen tarımsal arazinin küçük olmasından dolayı daha nitelikli ürün üretmesi gerektiğine inanıyorum. Bu nedenden dolayı 7 dönümle 15 dönüm arası farklı yerlerde tarlaları olan vatandaşlarımıza niteliği daha güçlü müşterisi daha net olan ürünlere yönlendirmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili çalışmaların Burhaniye, İvrindi ve Gönen gibi bölgelerde pilotlamaları yapıldı."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263