Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Biga'da

ÇANAKKALE (AA) - Biga'da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Engelsiz Eğitim Kısa Film Yarışması"nın tanıtımı yapıldı.

İlçedeki bir restoranda düzenlenen programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, engelli bireylerin sorunlarına dikkati çekmek, onları daha iyi anlayabilmek, yaşadıkları sıkıntıları azaltmak ve farkındalık yaratmak için projeye başladıklarını söyledi.

Biga Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, okullarında eğitim gören engelli öğrenciler için yapılan özel eğitim ortamlarının zenginleştirilmesi ve sayılarının artması için gayret sarf ettiklerini belirten Bilen, şöyle konuştu:

"Unutmamalıyız ki hepimiz bir engelli adayıyız. Okullarımızda eğitim ve öğretim gören engelli öğrencilerimize karşı farkındalık yaratmak, karşılaştıkları engellere karşı toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla ulusal kısa film yarışmasının hazırlıklarını yapıp bakanlığımıza sunduk ve yarışma Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi. Biga'nın tanıtımı ve adının duyulması anlamında büyük katkılar sağlayacak bu yarışmayı yapmak bizim için gurur verici bir durumdur."

Bilen, yarışmaya başvuruların 20 Mayıs'ta sona ereceğini anımsatarak, "Engelli ya da engelsiz tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmaya her öğrenci en fazla bir eser ile katılabilir. Daha önce herhangi bir yarışmada ödül almış eserler katılamayacak ve filmler özgün olacak, jenerik dahil en fazla 7 dakika olabilecek. Yarışmanın sonuçları 31 Mayıs'ta açıklanacak, ödül töreni ise 10 Haziran'da gerçekleştirilecek. Yarışma sonucunda birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye kamera, üçüncüye de fotoğraf makinesi verilecek." diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:
Çanakkale

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263