Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Bilecik'te BEBKA'nın Mali Destek Programları tanıtıldı

BİLECİK (AA) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Bilecik'te 2019 yılı Mali Destek Programlarının tanıtımı gerçekleştirildi.

Vali Bilal Şentürk, tanıtım programında yaptığı konuşmada, programların şekilsel boyuttan çıkıp insanların yaşamına değer katacak düzeye ulaşması gerektiğini belirterek, özellikle gelecek nesillerin sevdikleri işleri yapmasının önemli olduğunu vurguladı.

Mesleki eğitimin yalnızca zanaat alanında değil birçok farklı alanda genişletilmesi gerektiğine dikkati çeken Şentürk, şöyle konuştu:

''Girişimcilik adına da öğrencilere çeşitli fırsatlar sunularak tecrübe kazandırılmalıdır. Geçtiğimiz yıllarda yapılan 'Ortak Akıl Toplantıları' üzerine bir şeyler katmamız gerekiyor. Valiler, öncü rehberdir. Hangi çalışma olursa olsun işin esas sahibi burada yaşayan insanlardır. Onlar sahiplenmediği taktirde yaptığımız çalışmaların bir anlamı yoktur. Projelere kapsamlı katılımlar bekliyoruz. Bilecik'te bir heyecan ve canlılık ihtiyacı var. Bugünkü imkan ve kabiliyeti hakkını vermezsek, yarın çocuklarımız bu imkan ve kabiliyeti kullanamayabilirler. O zaman güçlü olmak zorundayız. Her yönüyle güçlü olmamız gerekiyor. Geleceğimiz adına güçlü bir irade ortaya koymalıyız. Bu, gelecek nesillere karşı bizim bir borcumuzdur. Üzerimize düşeni yapalım.''

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim de 2019 yılı Mali Destek Programı'nın 3 Nisan'da açıklandığını, ''Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi ve Girişimcilik'' alanlarında 27 milyon lira hibe verileceğini söyledi.

Gerim, 17 milyon lira bütçeli mesleki eğitimin geliştirilmesi programının amacının, bölgedeki imalat sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitim geliştirilmesi yoluyla bölgenin rekabet gücünün attırılması olarak belirlendiğini aktardı.

Ayrıca Gerim, 10 milyon lira bütçeli girişimcilik programının amacının ise bölgelerdeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, yenilikçi ve teknolojik girişimciliğin yaygınlaştırılması ve girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ile bölgedeki rekabet gücünün artırılması olarak belirlendiğini kaydetti.

Tanıtım toplantısı, 2019 yılı Mali Destek Programları sunumuyla sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263