banner281
Öne Çıkanlar eğitim desteği Yüksek Lisans Sakaryaspor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi Kasımpaşa Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

BİLECİK (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla Bilecik'in İnhisar ilçesinde tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler bırakıldı, saat 09.05'te siren seslerinin çalınmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Çok Programlı Anadolu Lisesi coğrafya öğretmeni Havva Sakızcıoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı olduğunu ifade ederek, ''Görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslar arası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlilik değerleri ile de evrensel bir kişidir. Atatürk, yalnız bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı değil, aynı zamanda büyük bir devrimci ve düşünce adamıdır.'' diye konuştu.

Etkinlik, şiirlerin okunması, Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ve sinevizyon gösterisi ile kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Tören ve anma etkinliğine, Kaymakam Mehmet Sami Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Süleyman Batur, İlçe Emniyet Amiri Naif Bayan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263