banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası SASKİ

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

ÇANAKKALE (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla Çanakkale'nin Lapseki, Ezine, Biga, Bayramiç ve Ayvacık ilçelerinde tören düzenlendi.

Lapseki'deki tören hükümet konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Tahir Şahin, Garnizon Komutanı Albay Türker Altıngöz ve Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından çelenk konulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saat 09.05'te sirenler çaldı.

Buradaki törenin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Toplantı Salonundaki programa geçildi. Programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, oratoryo sahnelendi.

- Ezine

Ezine ilçesinde de tören, Atatürk Anıtı ve Parkı'nda gerçekleşti.

Buradaki törende Kaymakamlık Makamı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Kaymakam Ali İkram Tuna ve Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu tarafından Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Tören sonrasında Ezine Belediye Sinema Salonunda anma programı gerçekleştirildi. Ezine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Ezine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Emre Bağ tarağından yapıldı.

Ardından 2018 Troia Yılı nedeniyle Ezine Kaymakamlığının katkılarıyla Ezine 75. Yıl İlkokulu tarafından hazırlanan ve Atatürk'ün sevdiği "Bülbülüm Altın Kafeste" şarkısı eşliğinde çekilen video klip izlendi.

- Biga

Biga'daki anma töreni Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Törenlere protokol erkanının, kamu kurum ve kuruluşlarının çelenklerini sunmalarıyla devam edildi. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türk bayrağı üç öğrenci tarafından göndere çekilerek yarıya indirildi. Çelenk töreninin ardından Atatürk Kültür Merkezinde Biga İÇDAŞ Fen Lisesi tarafından hazırlanan anma programına geçildi.

Törende konuşan Kaymakam Mustafa Can, "Atatürk'ü tarihe iz bırakan bir komutan ve lider yapan en büyük özelliği milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, önderlik ettiği istiklal mücadelemiz, elde ettiği eşsiz zaferler ve milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirerek kurduğu cumhuriyetimizle tüm dünyanın takdirini kazanmış kahraman bir asker, saygın bir liderdir. Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1919'da başlayıp 1923'te cumhuriyeti kurarak taçlandırdığı büyük mücadelede bizleri vatansız bırakmak isteyenleri kanıyla, canıyla, yüreğiyle durdurmuştur. İstiklal mücadelemizde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan, tüm zorlu koşullara rağmen geleceğine ve iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, bugün de ülkemize yönelik tüm saldırıları bozguna uğratacak azim ve kararlılığa sahiptir." diye konuştu.

Program öğrencilerin hazırlayıp sunduğu Anıtkabir adlı oratoryonun sahnelenmesi, "Atatürk kimdir?" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ile son buldu.

- Bayramiç

Bayramiç Yıldırım Akbulut Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Törene Çanakkale Vali Yardımcısı Ali Candan, Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, siyasi partilerin ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Candan ve Başkan Arslan'ın anıta çelenk sunmasının ardından Atatürk'ün vefat anı olan saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşu yapıldı.

Tören sonrası Halk Eğitim Merkezinin salonunda anma programı gerçekleştirildi. Kompozisyon yarışmasında birinci olan Bayramiç İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mine Evtaş ve şiir yarışmasında birinci olan Menderes Ortaokulu öğrencisi Sudenur Tutkun, eserlerini okudu. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

- Ayvacık

Ayvacık Atatürk Kültür Parkı’nda düzenlenen törene Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, Ayvacık Garnizon Komutanı Hava Savunma Binbaşı Ahmet Kesgin, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, daire amirleri, siyasiler partilerin yetkileri ve vatandaşlar katıldı.

Ayvacık Kaymakamı Çelik, Ayvacık Garnizon Komutanı Kesgin, Ayvacık Belediye Başkanı Şahin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

Anma programı Ayvacık Belediyesi Kültür Merkezinde Ayvacık Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu programla son buldu.




Anahtar Kelimeler:
Çanakkale

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263