Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Büyükyılmaz :Tahsin Ertuğruloğlu konuştukça batıyor
YDP Genel Başkan yardımcısı Turan Büyükyılmaz "Sayın Bakan ne yapsa mızrak çuvala sığmamakta ve konuştukça batmaktadır"diye konuştu.
Turan Büyükyılmaz'ın açıklaması şu şekilde"Bugün bir gazetemize röportaj veren Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ercan Havalanını Denetim rezaletinin bir başka boyutunun daha ortaya çıkmasına sebep oldu. Sayın Bakan verdiği demeçte özetle; kendisinin Emrullah Turanlı’dan denetim ücreti adı altında yasal rüşvet isteyen Şirket yetkilisi Ömer Ercan’ı tanımadığını, Emrullah Turanlı ile tek başına mücadele edemeyeceğini anladığı için Ankara’dan yardım istediği arkadaşlarının “İyi bir avukat” diye bu şahsı kendisine gönderdiklerini, denetim parasının Taşyapı’dan çıkacağı için kimseyi ilgilendirmediğini, bu ödemeden dolayı Devletin bir zararının olmayacağını söylemektedir. "
 Sayın Bakan ne yapsa mızrak çuvala sığmamakta ve konuştukça batmaktadır.

Hatırlanacağı üzere 12 Milyon auroluk denetim parası rezaleti ortaya çıktığında, Ombudsman 22 Ocak 2016 tarihinde bir rapor yayınlayarak bunun yasal olmadığını söylemişti.  Ombudsman yayınladığı o raporunda bu konuda ihaleye çıkılmadığını ve tekliflerin elden alınmasının gayri yasal olduğunu ifade etmişti. Ombudsman o raporunda Tahsin Ertuğruloğlu’nun Diamond Green Şirketinin direktörü Ömer Elmas’ı tanımadığını söylerken bu şahsı birçok defa Havaalanından kendi makam aracı ile aldırdığını ve dolaylı olarak Sayın Bakanın yalan beyanda bulunduğunu da açıklamıştı.

Zamanın Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu ise Ombudsman’a verdiği cevapta, üç ayrı şirketten teklif aldığını, uygulamanın yasal olduğunu söylemiş, fakat ne hikmetse diğer şirketlerin adını vermekten kaçınmıştı.

Bugünkü Havadis gazetesine konuşan Sayın Ertuğruloğlu ise o gün söylediklerini bugün unutarak; “Ömer Elmas’ı Ankara’da yardım istediğim dostlarım iyi bir avukat diye bana gönderdiler” demektedir.

Buna göre;

  1. Ömer Elmas’ı Sayın Bakan’a tavsiye eden Sayın Bakan’ın hatırlı dostları kimdir? Bu kişilerde Ömer Elmas’ın ortakları mıdır?
  2. Ömer Elmas’ın geçmişte Havaalanı denetleme tecrübesi olmuş mudur? Referansları nedir?
  3. Sayın Bakan’ın teklif aldığını iddia ettiği ve isimlerini açıklamadığı diğer iki firmanın adı, sanı ve referansları nedir? Niye ihale açılmamışta direk teklif alma yoluna gidilmiştir.
  4.  Sayın Bakan ısrarla “Devletin cebinden kuruş para çıkmayacaktı” diye kendini savunmaya çalışmaktadır. Taşyapı ile Devlet kar ortaklığı yapmaktadır. Taşyapı, Denetim parası adı altında ödeyeceği parayı masraf olarak deftere kaydetmeyecek mi idi? Bu masraf dolayısı ile devletin alacağı kar payı düşmeyecek mi idi?
  5. Ömer Elmas’a ödenen iki taksitin devlete vergisi ödenmiş midir?
  6. Sayın Bakan istifa etme erdemi gösterecek midir?

YDP olarak bu konunun ısrarla takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Saygılarımızla

Turan Büyükyılmaz

Genel Başkan Yardımcısı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263