banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Çorlu Huzurevi'nin yanık sesli sakini Ramazan dede

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Çorlu Huzurevi'nde yaşayan 89 yaşındaki Ramazan Akdemir güzel sesiyle kulakların pasını siliyor.

Yaklaşık 7 yıldır Çorlu Huzurevi'nde kalan 8 çocuk ve 17 torun sahibi Akdemir'in her ihtiyacı eksiksiz bir biçimde görevliler tarafından karşılanıyor.

Eşini kaybettikten sonra huzurevine yerleşen Akdemir, duygularını, özlemini, sıkıntılarını söylediği türkülerle anlatıyor.

Ramazan Akdemir AA muhabirine yaptığı açıklamada, türkü söylemeyi çok sevdiğini söyledi.

Eskiden sürekli şarkı, türkü söylediğini şimdilerde ise yaşının verdiği olumsuzluklar nedeniyle eskisi gibi çok söyleyemediğini ifade eden Akdemir, "Eskinden devamlı söylerdim. Fakat yine de tutamıyorum kendimi söyle dediklerinde söylüyorum. Türkü söyleyince mutlu hissediyorum kendimi. Bir ortamda olunca ve hadi bir türkü söyle dediklerinde seviniyorum. Burada beni çok sevdiklerini söylüyorlar ben de onları çok seviyorum." diye konuştu.

- "Bir türküm var Reis'i Cumhur'a söylemek istiyorum"

Türkiye'nin eskiye nazaran çok iyi duruma geldiğini anlatan Akdemir, gençlere de bazı önerilerde bulundu.

Şimdiki gençlerin sosyal medya ve teknolojiye kendilerini fazla kaptırdıklarını vurgulayan Akdemir, dünyanın gelip geçici olduğunu bu nedenle gençlerin elindekilerin kıymetini bilmelerini tavsiye etti.

Cumnhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefonda da olsa bir türkü söylememek istediğini dile getiren Akdemir, "Gençler birbirini kırmasın, beraber mutlu olsunlar. Ömür gelip geçici, hayat çok kısa. Kısacık bir zaman için kimseyi kırmaya değmez. Benim bu hayatta bir hayalim var. Bir türküm var Reis-i Cumhur'a söylemek istiyorum. Eğer söylersem öldükten sonra gözüm açık gitmez. Bu türkü sarı gelin türküsü." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
TekirdağHuzureviBülbül

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263