Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Demirköy'de Kıbrıs gazilerine madalya ve berat

KIRKLARELİ (AA) - Demirköy'de, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Mücadele Madalyası ve Beratı verildi.

Demirköy Kaymakamlığı'nca gerçekleştirilen törende, Kıbrıs Barış Harekatının 45. yılı nedeniyle Milli Mücadele Madalyası ve Berat tevcih töreni gerçekleştirildi.

Törende Kaymakam Cafer Ekinci, yaptığı konuşmada, Türk milletinin hiçbir zaman zulme göz yummadığını söyledi.

Türk milletinin ülkenin ihtiyacı olduğunda 7'den 70'e herkesin cepheye koşan bir millet olduğunu ifade eden Ekinci, bunun tarihte birçok örneğinin olduğunu belirtti.

1974 yılında da Türk ordusunun Kıbrıs semalarını ebabil kuşları gibi sararak zulme 'hayır' dediğini aktaran Ekinci, "Bu ülkenin ihtiyacı olduğunda evladını, yarini, anasını, babasını geride bırakıp NATO'nun 'yapamazsın' ihtarlarına rağmen 1974 yılında bir sabah Kıbrıs semalarını ebabil kuşları gibi saran şerefli ordumuzun şehitlerine ve gazilerine bu vatan daima minnettar kalacaktır. Verilen bu madalya evlatlarına bırakılacak en şerefli eserdir. Eğer bir gün Akdeniz ve Kıbrısımız için bedel ödemek gerekirse tereddüt etmeden ödeyeceğimizi ve mavi vatanımızda gözü olanların pişman edileceğini dünya alem bilmelidir. Şehitlerimizden, gazilerimizden Allah razı olsun." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263